Стало відомо, яке ціну Трамп пропонував Данії за Гренландію
Стало відомо, яке ціну Трамп пропонував Данії за Гренландію

Стало відомо, яке ціну Трамп пропонував Данії за Гренландію

Дональд Трамп.

twitter Donald J.

Високопоставлені чиновники адміністрації президента США Дональда Трампа обговорили можливість запропонувати Данії угоду, в рамках якої Сполучені Штати братимуть на себе на необмежений термін виплату Гренландії щорічної субсидії у розмірі 600 мільйонів доларів США.

Про це повідомили двоє людей, обізнаних із переговорами щодо угоди про купівлю США Гренландії, повідомляє Washington Post.

Представники США також обговорили питання про те, щоб надати Данії велику одноразову виплату, для стимулювання її переходу у володіння США.

Раніше Трамп підтвердив, що він попросив свою адміністрацію вивчити можливість купівлі Гренландії, назвавши це "великою угодою з нерухомістю".

Але він додав, що це питання не було на першому місці у його порядку денному і його візит до Данії не пов'язаний з інтересом до острова.

Прес-секретар монаршої родини Данії Лене Баллбі повідомила Associated Press, що новина стала "сюрпризом" для королівської сім'ї, яка офіційно запросила Трампа відвідати Данію 2 і 3 вересня в рамках європейської поїздки.

Данський прем'єр-міністр Метте Фредеріксен назвала ідею абсурдною і вказала, що острів не продається.

Пізніше вона і зовсім відмовилася обговорювати це.

У зв'язку з цим Трамп відклав запланований на 2–3 вересня візит до Данії.

Источник материала
Поделиться сюжетом