Викликає алергію.
Алергією на рибу страждає до 7% населення Землі.
Вона буває у дорослих та у дітей, йдеться в дослідженнях Імперського коледжу Лондона.
Алергія може бути на будь-яку рибу – тоді доводиться уникати всіх рибних продуктів, в тому числі соусів і заправок.
А може бути тільки на один вид – в такому випадку інші види їсти можна.
Іноді для того, щоб трапилася реакція, рибу не обов'язково навіть їсти: напад може спровокувати дотик до риби або вдихання парів від їжі, яку готують.
Деякі сорти риби занадто жирні.
Наприклад, в 100 г лосося – 12 г жиру.
Щоб не перевищити денну дозу калорій, жирної риби краще не переїдати.
Риба може викликати алергію.
У рибі бувають мікроби та паразити.
Щоб убезпечити рибу, потрібно готувати її до тих пір, поки внутрішня температура шматка не підніметься до 63 ° C.
Виміряти це найпростіше кухонним термометром.
Якщо його немає, готовність можна визначити "на око": м'якоть повинна стати непрозорою і легко відділятися від кісток виделкою.