Коли риба може бути шкідливою для вашого здоров'я
Коли риба може бути шкідливою для вашого здоров'я

Коли риба може бути шкідливою для вашого здоров'я

Викликає алергію.

Алергією на рибу страждає до 7% населення Землі.

Вона буває у дорослих та у дітей, йдеться в дослідженнях Імперського коледжу Лондона.

Алергія може бути на будь-яку рибу – тоді доводиться уникати всіх рибних продуктів, в тому числі соусів і заправок.

А може бути тільки на один вид – в такому випадку інші види їсти можна.

Іноді для того, щоб трапилася реакція, рибу не обов'язково навіть їсти: напад може спровокувати дотик до риби або вдихання парів від їжі, яку готують.

Деякі сорти риби занадто жирні.

Наприклад, в 100 г лосося – 12 г жиру.

Щоб не перевищити денну дозу калорій, жирної риби краще не переїдати.

Риба може викликати алергію.

У рибі бувають мікроби та паразити.

Щоб убезпечити рибу, потрібно готувати її до тих пір, поки внутрішня температура шматка не підніметься до 63 ° C.

Виміряти це найпростіше кухонним термометром.

Якщо його немає, готовність можна визначити "на око": м'якоть повинна стати непрозорою і легко відділятися від кісток виделкою.

Источник материала
Поделиться сюжетом