Коли риба може бути шкідливою для вашого здоров'я

main image main image

Коли риба може бути шкідливою для вашого здоров'я

Викликає алергію.

Алергією на рибу страждає до 7% населення Землі.

Вона буває у дорослих та у дітей, йдеться в дослідженнях Імперського коледжу Лондона.

Алергія може бути на будь-яку рибу – тоді доводиться уникати всіх рибних продуктів, в тому числі соусів і заправок.

А може бути тільки на один вид – в такому випадку інші види їсти можна.

Іноді для того, щоб трапилася реакція, рибу не обов'язково навіть їсти: напад може спровокувати дотик до риби або вдихання парів від їжі, яку готують.

Деякі сорти риби занадто жирні.

Наприклад, в 100 г лосося – 12 г жиру.

Щоб не перевищити денну дозу калорій, жирної риби краще не переїдати.

Риба може викликати алергію.

У рибі бувають мікроби та паразити.

Щоб убезпечити рибу, потрібно готувати її до тих пір, поки внутрішня температура шматка не підніметься до 63 ° C.

Виміряти це найпростіше кухонним термометром.

Якщо його немає, готовність можна визначити "на око": м'якоть повинна стати непрозорою і легко відділятися від кісток виделкою.