НАЗК повідомило, що Мангер не вніс у декларацію понад півмільйона гривень
НАЗК повідомило, що Мангер не вніс у декларацію понад півмільйона гривень

НАЗК повідомило, що Мангер не вніс у декларацію понад півмільйона гривень

Національне агентство з питань запобігання корупції звернулось до Національного антикорупційного бюро України стосовно встановлення недостовірних відомостей у декларації голови Херсонської ОДА Владислава Мангера.

Про це у п'ятницю, 23 серпня, повідомляє прес-служба НАЗК.

"Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер у декларації за 2016 рік (виправленій) не зазначив відомості про отриманий членом сім’ї (дружиною) дохід у вигляді дивідендів від ТОВ "Екозерно".

Загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації голови Херсонської обласної ради становить майже 590 тис.

гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Національне агентство ухвалило рішення про направлення обґрунтованих висновків щодо ознак кримінального правопорушення до НАБУ.

У НАЗК нагадали — відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена статтею 366 – 1 Кримінального кодексу України.

Також під час перевірок було встановлено, що народний депутат України Вадим Нестеренко у декларації за 2017 рік (виправленій) зазначив недостовірні відомості про вартість частки належних йому корпоративних прав у статутному капіталі ТОВ "ЛІКАНОВА ІНВЕСТМЕНТС ЛТД".

Загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації народного депутата становить майже 770 тис.

Крім того, народний депутат України Сергій Мельничук у декларації за 2017 рік не задекларував дохід від відчуження транспортного засобу TOYOTA LAND CRUISER вартістю 500 тис.

Як повідомлялося, НАЗК заявило, що голова Національного банку України Яків Смолій у деклараціях за 2015, 2016 та 2017 роки вніс недостовірні дані на суму понад 18,3 мільйонів гривень.

Источник материала
Поделиться сюжетом