Трамп вступив у конфлікт з лідерами G7 через його бажання повернути Росію
Трамп вступив у конфлікт з лідерами G7 через його бажання повернути Росію

Трамп вступив у конфлікт з лідерами G7 через його бажання повернути Росію

Президент США Дональд Трамп вступив у конфлікт зі своїми колегами з країн "Великої сімки" через його вимогу повернути Росію у дане співтовариство.

Про це повідомляє The Guardian.

Згідно з дипломатичними джерелами, Трамп під час спільної вечері з іншими лідерами країн G7 наполегливо стверджував, що Володимир Путін повинен бути запрошений назад в клуб лідерів найбільш багатих країн світу, через п'ять років після того, як Росія була вигнана з тодішньої G8 через її анексію Криму.

Проте з усіх глав держав тільки прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте, який йде у відставку, запропонував Трампу підтримку.

Сіндзо Абе з Японії зберігав нейтральну позицію.

Інші – британський прем'єр Борис Джонсон, німецька канцлер Ангела Меркель, канадський прем'єр Джастін Трюдо, президент Ради ЄС Дональд Туск і президент Франції Еммануель Макрон - рішуче виступили проти пропозиції Трампа щодо Росії.

Більшість світових лідерів наполягали, що G7 повинна бути спільнотою ліберальних демократій, і Путіну не можна дозволити знову стати членом цього клубу.

Однак Трамп стверджував, що в таких питаннях, як Іран, Сирія і Північна Корея, є сенс запросити Росію.

Раніше видання Bloomberg повідомляло, що президент США Дональд Трамп може запросити президента Росії Володимира Путіна на саміт "Великої сімки" в США в 2020 році.

Источник материала
Поделиться сюжетом