— Рулет із сала подаю до червоного борщу чи як окрему закуску, — каже львів'янка 30-річна Лілія Карпа.
— Смачні виходять бутерброди з чорним хлібом та зеленою цибулею.
Підходить до вареної картоплі й овочів гриль.
Вибирає 1 кг сала завтовшки до 2 см.
Із нього вийде два рулети.— Бажано купувати домашнє сало з м'якою шкірою та м'ясним прошарком.
Його промиваю, знімаю шкіру.
Розрізаю на дві частини й натираю зі всіх боків сіллю з розрахунку одна чайна ложка на кожен шматок.
В окремій мисці змішує по 2 ч.
меленого кмину, петрушки й коріандру.— Щоб сало стало ароматніше, змащую його спеціями.
Чищу головку часнику, кожен зубчик розрізаю на два-три шматки й рівномірно розкладаю.
Кладу по шість лаврових листків на кожен шматок, посипаю чорним і червоним перцями.
До спецій можна додати ягоди смородини чи подрібнений чорнослив, — говорить Лілія Карпа.
Залишає на 10 хв., щоб спеції увібралися.— Скручую кожен шматок у рулет, обгортаю свинячою шкірою.
Зав'язую кухарським шпагатом.
Поміщаю у рукав для запікання.
Рулети виходять по 7–10 сантиметрів у діаметрі.
Якщо будуть товщі, не пропечуться.
Викладає на деко і ставить у розігріту до +180°С духовку.— Запікаю їх майже 40 хвилин.
Виймаю і поміщаю на решітку, щоб стік зайвий жир.
Його можна використати для приготування інших страв.
Коли рулети охолонуть, ставлю в холодильник на 3–4 години, так вони набудуть щільної текстури.
Подаю на широкому блюді тонко нарізаними кільцями.
Добре смакує з гірчицею та хроном.
Перед завершенням готування припікають грилем— Кілограм сала розрізаю на чотири шматки, — говорить львів'янка 30-річна Лілія Карпа.
— Чищу дві головки часнику, кожен зубчик розрізаю на четвертинки.
У салі роблю отвори різної глибини.
У них вставляю подрібнений часник.
У чашці змішую 50 грамів солі та столову ложку спецій для м'яса.
Кожен шматок натираю спеціями.
Далі сало змащую гірчицею.
На чотири шматки беру 150 грамів.
Викладає сало в миску, закриває харчовою плівкою і ставить у холодильник на 12 год.— Найкраще маринувати на ніч.
Так сало настоїться, і вранці можна готувати.
Виймаю часник, кожен шматок загортаю у фольгу.
Викладаю на деко.
Ставлю у розігріту до 180 градусів духовку.
Запікаю протягом 40 хвилин.
Якщо сало з прошарком м'яса, то готую годину.
Для хрусткої скоринки за 10 хв.
до завершення готування відкриває фольгу.— Вмикаю функцію гриль.
Так стане рум'яне.
Виймаю з духовки й залишаю, щоб охололо.
Знімаю фольгу і нарізаю тонкими скибками.
Викладаю на тарілку і прикрашаю подрібненою зеленню, меленим червоним перцем.
У холодильнику його можна зберігати протягом тижня, — каже Лілія Карпа.