Рулет запікаю із сала з м'якою шкірою

main image main image

Рулет запікаю із сала з м'якою шкірою

— Рулет із сала подаю до червоного борщу чи як окрему закуску, — каже львів'янка 30-річна Лілія Карпа.

— Смачні виходять бутерброди з чорним хлібом та зеленою цибулею.

Підходить до вареної картоплі й овочів гриль.Вибирає 1 кг сала завтовшки до 2 см.

Із нього вийде два рулети.— Бажано купувати домашнє сало з м'якою шкірою та м'ясним прошарком.

Його промиваю, знімаю шкіру.

Розрізаю на дві частини й натираю зі всіх боків сіллю з розрахунку одна чайна ложка на кожен шматок.В окремій мисці змішує по 2 ч.

меленого кмину, петрушки й коріандру.— Щоб сало стало ароматніше, змащую його спеціями.

Чищу головку часнику, кожен зубчик розрізаю на два-три шматки й рівномірно розкладаю.

Кладу по шість лаврових листків на кожен шматок, посипаю чорним і червоним перцями.

До спецій можна додати ягоди смородини чи подрібнений чорнослив, — говорить Лілія Карпа.Залишає на 10 хв., щоб спеції увібралися.— Скручую кожен шматок у рулет, обгортаю свинячою шкірою.

Зав'язую кухарським шпагатом.

Поміщаю у рукав для запікання.

Рулети виходять по 7–10 сантиметрів у діаметрі.

Якщо будуть товщі, не пропечуться.Викладає на деко і ставить у розігріту до +180°С духовку.— Запікаю їх майже 40 хвилин.

Виймаю і поміщаю на решітку, щоб стік зайвий жир.

Його можна використати для приготування інших страв.

Коли рулети охолонуть, ставлю в холодильник на 3–4 години, так вони набудуть щільної текстури.

Подаю на широкому блюді тонко нарізаними кільцями.

Добре смакує з гірчицею та хроном.Перед завершенням готування припікають грилем— Кілограм сала розрізаю на чотири шматки, — говорить львів'янка 30-річна Лілія Карпа.

— Чищу дві головки часнику, кожен зубчик розрізаю на четвертинки.

У салі роблю отвори різної глибини.

У них вставляю подрібнений часник.

У чашці змішую 50 грамів солі та столову ложку спецій для м'яса.

Кожен шматок натираю спеціями.

Далі сало змащую гірчицею.

На чотири шматки беру 150 ­грамів.Викладає сало в миску, закриває харчовою плівкою і ставить у холодильник на 12 год.— Найкраще маринувати на ніч.

Так сало настоїться, і вранці можна готувати.

Виймаю часник, кожен шматок загортаю у фольгу.

Викладаю на деко.

Ставлю у розігріту до 180 градусів духовку.

Запікаю протягом 40 хвилин.

Якщо сало з прошарком м'яса, то готую годину.Для хрусткої скоринки за 10 хв.

до завершення готування відкриває фольгу.— Вмикаю функцію гриль.

Так стане рум'яне.

Виймаю з духовки й залишаю, щоб охололо.

Знімаю фольгу і нарізаю тонкими скибками.

Викладаю на тарілку і прикрашаю подрібненою зеленню, меленим червоним перцем.

У холодильнику його можна зберігати протягом тижня, — каже Лілія Карпа.