Парламент має намір запровадити аудит безпеки автодоріг
Парламент має намір запровадити аудит безпеки автодоріг

Парламент має намір запровадити аудит безпеки автодоріг

Верховна Рада.

Верховная Рада.

Верховна Рада підтримала за основу законопроект № 1061, який передбачає запровадження процедури аудиту безпеки автодоріг.

Онлайн-трансляцію пленарного засідання вів офіційний канал "Рада".

Законопроект встановлює, що аудит безпеки автомобільних доріг – це незалежне, системне, технічне та детальне оцінювання впливу проектних рішень на безпеку автомобільних доріг, який здійснюється на усіх стадіях проектування, передбачених чинним законодавством відповідно до класу наслідків об’єкту аудиту безпеки автомобільних доріг; на стадії будівництва (нового будівництва, реконструкції, ремонту) автомобільних доріг; на стадії введення в експлуатацію автомобільної дороги.

Передбачається, що аудит безпеки автомобільних доріг в Україні може бути добровільним чи обов'язковим.

У випадку міжнародних і національних автодоріг буде обов'язковим.

"Такий аудит буде по розрахунках редакторів законопроекту додатково коштувати в розмірі від 5 до 13% проектної вартості доріг, тобто вартість доріг буде збільшуватись", - сказала нардеп від "Голосу", перший заступник голови комітету з питань транспорту та інфраструктури Юлія Клименко.

Замовниками аудиту безпеки автомобільних доріг будуть балансоутримувачі автомобільних доріг, а за власні кошти - й інші компанії.

Відповідно до законопроекту, аудитор безпеки автомобільних доріг – це фізична особа, яка пройшла спеціальне навчання, отримала сертифікат на право проведення аудиту безпеки автомобільних доріг та включена до реєстру аудиторів безпеки автомобільних доріг.

Під час обговорення висловлювалися застереження, що такий аудит створить корупціогенні ризики.

Источник материала
Поделиться сюжетом