Скасування держфінансування для партій: Зеленський відповів на петицію
Скасування держфінансування для партій: Зеленський відповів на петицію

Скасування держфінансування для партій: Зеленський відповів на петицію

Водночас, у громадянському суспільстві існує величезне несприйняття державного фінансування діяльності партій, підкреслив Зеленський.

Зважаючи на це, мною внесено до Верховної Ради законопроєкт, який передбачає, що права на державне фінансування мають лише ті партії, які на виборах пройшли до парламенту.

Тобто, ті, які здолали 5% бар'єр,.

– підкреслив Володимир Зеленський.

Крім того, президент пропонує виділяти на фінансування партій 0,01 розміру мінімальної зарплати, помноженої на загальну кількість виборців, що взяли участь у волевиявленні.

Зараз цей коефіцієнт становить 0,02.

Відтак законопроект, фактично, у двічі зменшує розмір фінансування партій та значно обмежує кількість партій, які зможуть його отримати.

"На мій погляд, такий підхід є на сьогодні оптимальним та прийнятним компромісом у вирішенні питання боротьби з корупцією в середовищі політичних партій і раціонального використання коштів платників податків", – підкреслив президент.

Резюмуючи, Володимир Зеленський висловив переконання, що проблемні питання державного фінансування політичних партій мають вирішуватися шляхом його вдосконалення парламентом, зокрема й у частині запровадження ефективного контролю за витратою державних коштів.

Як держава фінансує політичні партії / інфографіка 24 каналу.

Источник материала
Поделиться сюжетом