Європарламент підтримав Brexit на умовах Євросоюзу
Європарламент підтримав Brexit на умовах Євросоюзу

Європарламент підтримав Brexit на умовах Євросоюзу

23:01, 18 вересня 2019.

Світ.

16.

Якщо Велика Британія захоче вийти з ЄС без дотримання попередніх домовленостей, це потягне серйозні наслідки.

Європарламент підтримав «плановий Brexit», відповідно до попередньої Угоди про вихід.

У резолюції 18 вересня євродепутати назвали Угоду про вихід Великої Британії «чесною, збалансованою і такою, що забезпечує юридичну визначеність».

Про це йдеться на сайті Європарламенту, передає Громадське.

За «плановий Brexit» на основі Угоди про вихід проголосувало 544 депутати.

126 депутатів було проти і 38 утрималися.

Парламент ЄС також наголосив, що Угода гарантує права і життєвий вибір громадян ЄС та Великої Британії, механізм фінансового врегулювання британських зобов’язань та враховує прохання Британії про перехідний період.

Якщо Велика Британія захоче вийти з ЄС без дотримання попередніх домовленостей, це потягне серйозні наслідки, за які повна відповідальність ляже на Британію.

У резолюції зазначено, що такий варіант не позбавить зобов’язань Великої Британії у фінансовій сфері, щодо захисту громадянських прав та дотримання Белфастської домовленості 1998 року про врегулювання кризи в Північній Ірландії.

У Європарламенті наголосили, що це - необхідні передумови для будь-яких подальших відносин між Євросоюзом і Великою Британією.

«Європарламент залишається відкритим для пропозицій продовжити період переговорів на підставі Статті 50, якщо від Великої Британії буде відповідний запит, за умов, що він буде обґрунтований і матиме конкретну мету, як от: уникнення виходу «без угоди», проведення загальних виборів або референдуму, відкликання статті 50 або затвердження Угоди про вихід», — зазначено в пресрелізі.

#Європарламент#Brexit#Велика Британія.

Источник материала
Поделиться сюжетом