"Опозиційна платформа – За життя": Зміна керівництва Інституту національної пам'яті – шанс для загальнонаціонального діалогу і примирення
"Опозиційна платформа – За життя": Зміна керівництва Інституту національної пам'яті – шанс для загальнонаціонального діалогу і примирення

"Опозиційна платформа – За життя": Зміна керівництва Інституту національної пам'яті – шанс для загальнонаціонального діалогу і примирення

"Опозиційна платформа – За життя" вітає рішення Кабінету міністрів звільнити Володимира В'ятровича з посади директора Інституту національної пам'яті.

"Зміна політично заангажованого і повністю дискредитував себе керівництва Інституту пам'яті – це можливість зупинити машину за фальсифікації та знищення реальної історії українського народу.

При новому керівництві наступність у роботі Інституту неприпустима.

Розраховуємо, що за цим послідують і інші кроки, спрямовані на відмову від націоналістичної політики минулого режиму за розпалювання ворожнечі, насадженню ксенофобії і провокації розколів в українському суспільстві на ґрунті віри, мови, історії та культури", – йдеться у заяві партії.

Там зазначено, що за роки правління Порошенко Інститут національної пам'яті повністю дискредитував себе як наукова установа.

Замість збереження пам'яті про героїчні сторінки життя українського народу, "Інститут під керівництвом Володимира В'ятровича загруз в історичних фальсифікаціях.

Він став частиною пропагандистської машини режиму по насадженню націоналістичної доктрини, перетворився в інструмент з розпалювання конфліктів в українському суспільстві і у відносинах з сусідами.

Історичні вигадки Володимира В'ятровича і його "команди" стали ідеологічною базою для розправи над пам'ятниками, основою для кампанійщини з перейменування сіл, селищ, вулиць і міст нашої країни, коштувала українським громадянам мільярди гривень.

Народжені інститутом фальсифікації лягли в основу "хрестового походу" націоналістичної влади з переписування славної історії України і перетворення українського народу-переможця у Другій світовій війні в переможеним і знедолену націю.

З легкої руки В'ятровича фашистські колаборанти і злочинці перетворювалися на героїв, а справжніх героїв України намагалися перетворити на лиходіїв.

Його псевдонаукові дослідження стали базою для ультраправих націоналістичних рухів, які розплодилися в Україні при минулому режимі.

Тому відставка — це справедлива і сама м'яка оцінка діяльності керівництва Інституту національної пам'яті", – зазначили в партії.

"Опозиційна платформа – За життя" підтримує рішення змінити керівництво Інституту національної пам'яті.

"Зі зміною керівництва повинна бути повністю переглянута ідеологія діяльності цієї державної установи, формат і напрямки його роботи.

Вважаємо недоречними і вигаданими, як і більшість історичних "фактів", заяви В'ятровича про гарантії наступності в роботі Інституту, які він нібито отримав від Прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Спадкоємність у підривній і конфліктної діяльності Інституту неприпустима", – зазначили в партії.

Там підкреслили, що Україна повинна, нарешті, вирватися з полону націоналістичних доктрин і дізнатися справжню правду про трудові і ратні подвиги наших людей.

"Дізнатися імена справжніх героїв українського народу, тих, хто працював на перемогу над фашизмом, відновлював економіку нашої Батьківщини, розвивав вітчизняну науку і створював культурну спадщину нашої спільної багатомільйонної і багатонаціональної країни.

Ми готові запропонувати на цю посаду гідних, незалежних, професійних і об'єктивних кандидатів, які з честю впораються з цим завданням.

Сьогодні всі політики і кожен державний службовець мають працювати на відновлення миру і єдності України.

Нам життєво необхідний широкий загальнонаціональний діалог для об'єднання людей, припинення протистояння і розколів в українському суспільстві.

Об'єднати країну і людей — це те завдання, яке ставить перед собою наша партія.

Ми будемо боротися за мирну, єдину, процвітаючу та успішну Україну!" – заявили в "Опозиційній платформі – За життя".

Источник материала
Поделиться сюжетом