Рада ратифікувала протокол зі Швейцарією про уникнення подвійного оподаткування
Рада ратифікувала протокол зі Швейцарією про уникнення подвійного оподаткування

Рада ратифікувала протокол зі Швейцарією про уникнення подвійного оподаткування

Верховна Рада IX скликання.

Верховная Рада.

Верховна Рада ратифікувала протокол між Україною та Швейцарією про уникнення подвійного оподаткування податками на доходи і капітал, ухваливши законопроект № 0004.

Онлайн-трансляцію пленарного засідання вів телеканал Рада.

Очікується, що дія протоколу дозволить уникнути подвійного оподаткування доходів фізичних і юридичних осіб на територіях обох країн.

Право оподаткування розподіляється між Україною і Швейцарією в залежності від місця їх виникнення, а також із врахуванням у податкових зобов’язаннях платника податку однієї держави сум податків, сплачених на території іншої держави.

За словами заступника міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрія Гелетія, протоколом, "зокрема, передбачено збільшення розміру ставок оподаткування процентів та роялті з 0 до 5%, доповнення новою статтею щодо вдосконалення процедури взаємного узгодження, також передбачено розширення механізмів обміну інформацією".

Головне науково-експертне управління (ГНЕУ) висловилося на підтримку ратифікації протоколу.

Зазначають, що документ спрямований на створення ефективної двосторонньої договірно-правової бази для уникнення подвійного оподаткування, що сприятиме зменшенню податкових перешкод для інвестицій та торгівлі між країнами.

Київ 30 жовтня 2000 року, вчинений 24 січня 2019 року в м.

Источник материала
Поделиться сюжетом