Зеленський провів телефонну розмову з Пенсом: про що говорили
Зеленський провів телефонну розмову з Пенсом: про що говорили

Зеленський провів телефонну розмову з Пенсом: про що говорили

18 вересня.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з віце-президентом Сполучених Штатів Америки Майком Пенсом, передає УНН із посиланням на повідомлення Офісу Президента України.

Як повідомили в Офісі, Глава держави подякував Майку Пенсу за його особисту роль в ухваленні рішення про продовження програми безпекової допомоги Україні та висловив сподівання, що у наступному році обсяги такої допомоги з боку США лише зростуть.

"Володимир Зеленський підкреслив важливе значення підтримки, яку надають Сполучені Штати для зміцнення обороноздатності України та реформування національного сектору безпеки й оборони.

Сторони констатували плідний розвиток українсько-американської співпраці у сфері енергетики та висловилися за її подальше активне розширення", - йдеться у повідомленні.

Було також підкреслено обопільне задоволення високим рівнем політичного діалогу між Україною та США на найвищому рівні, відзначили в Офісі.

Крім того, як зазначено у повідомленні, Президент України поінформував віце-президента Сполучених Штатів про реформи, спрямовані на викорінення корупції у нашій країні.

"Зі свого боку Майк Пенс відзначив прогрес України у впровадженні масштабних реформаторських заходів і висловив підтримку цих зусиль нової української влади", - відзначили в Офісі.

Источник материала
Поделиться сюжетом