Головному інженеру одеського готелю "Токіо-Стар" повідомили про підозру
Головному інженеру одеського готелю "Токіо-Стар" повідомили про підозру

Головному інженеру одеського готелю "Токіо-Стар" повідомили про підозру

21:57, 19 вересня 2019.

За даними слідства, готель був закритий у 2012 році через порушення пожежної безпеки, а з 2013 року почав працювати під виглядом нових суб'єктів господарювання.

фото УНІАН.

Прокуратура повідомила про підозру головному інженеру одеського готелю "Токіо Стар", в якому під час пожежі в ніч проти 17 серпня загинули 9 осіб.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, посадова особа підозрюється у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки (ч.

2 ст.

270 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що з 2009 року цей громадянин фактично відповідав за справність систем і підбір працівників, які повинні були ремонтувати сантехнічне та електричне обладнання.

Він також керував роботою цих людей.

Як зазначається, разом зі старшим адміністратором головний інженер фактично відповідав за дотримання пожежної безпеки в готелі.

У своїй діяльності зазначені особи підпорядковувалися безпосередньо власникам закладу.

Згідно з результатами перевірок органами Державної служби з надзвичайних ситуацій, господарська діяльність закладу роками велася з істотними порушеннями пожежної безпеки, і в 2012 році через це роботу готелю зупинили.

За даними прокуратури, протягом 2013-2018 років, щоб завадити перевіркам контролюючих органів і відновити незаконну діяльність готелю, власниками було проведено низку оборудок з метою забезпечення діяльності цього закладу під виглядом нових суб'єктів господарювання.

У липні цього року в готелі неодноразово спрацьовували автомати захисту електрообладнання, однак заходи для встановлення причин неполадок і їх усунення не вживалися.

В результаті сталася пожежа.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі в ніч проти 17 серпня загинули 9 осіб під час пожежі в готелі "Токіо Стар".

Власник готелю Вадим Чорний і старший адміністратор заарештовані, їх тримають у СІЗО.

Співвласнику готелю заочно повідомлено про підозру, він переховується від слідства.

#Одеса#пожежа в готелі#готель Токіо Старпогода в Одесі.

Источник материала
Поделиться сюжетом