Парламент вніс зміни до законодавства стосовно публічних закупівель
Парламент вніс зміни до законодавства стосовно публічних закупівель

Парламент вніс зміни до законодавства стосовно публічних закупівель

Верховна Рада IX скликання.

Верховная Рада.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому закон № 1076 стосовно процедури публічних закупівель.

За документ проголосували 292 нардепів.

Онлайн-трансляцію пленарного засідання вів офіційний канал "Рада".

Що передбачається законопроектом, розповіла представник "Слуги народу", заступник голови комітету ВРУ з питань економрозвитку Роксолана Підласа.

"Я коротко нагадаю, що ми пропонуємо.

По-перше, це зниження порогу закупівель до 50 тис грн та запровадження обов’язкового звітування в системі Pro.

Zorro про усі закупівлі, від 0 гривень.

Ми пропонуємо запровадження персональної відповідальності керівника бюджетної організації за порушення законодавства в сфері закупівель.

Ми пропонуємо реальні механізми боротьби з оскаржувальним тролінгом, автоматичне відхилення аномально низьких цін, тому що за низькою ціною зазвичай криється погана якість", - перерахувала Підласа.

За її словами, законопроект дозволить боротися із закупівлями за завищеними цінами і протидіяти дискваліфікації учасників за формальними ознаками.

"Після ухвалення цього законопроекту купувати "у своїх" стане набагато складніше, а корупції в закупівлях стане менше", - зазначила представник профільного комітету.

Під час опрацювання у сесійній залі народні депутати голосуваннями підтримали поправки № 103, 105 і 108 про право застосувати як виняток переговорну процедуру закупівлі у разі здійсненні закупівлі товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб оборони під час дії правового режиму воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях.

Источник материала
Поделиться сюжетом