Посадовців МВС викрили на оборудках із заставною нерухомістю
Посадовців МВС викрили на оборудках із заставною нерухомістю

Посадовців МВС викрили на оборудках із заставною нерухомістю

19 вересня.

Служба безпеки України спільно з ДБР викрила посадовців Міністерства внутрішніх справ на оборудках із заставною нерухомістю відомства.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає УНН.

“У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці встановили, що у 2017 році Державна фіскальна служба застосувала податкову заставу на майно підприємства, яке належить до сфери управління МВС України, через несплату податків на суму 1,2 мільйони гривень”, — сказано у повідомленні.

Натомість, у 2018 році посадовці підприємства достовірно знаючи про процесуальні дії, використали підробне рішення одного з судів м.

Дніпро для зняття податкової застави і подальшої реалізації майна, арештованого податковим органом.

У результаті київська нерухомість загальною площею понад 3,7 тисяч квадратних метрів “відійшла” третім особам чим була завдана шкода державним інтересам в особливо великих розмірах.

Слідчі Центрального апарату ДБР під процесуальним керівництвом Генпрокуратури України та оперативним супроводженням СБУ провели санкціоновані обшуки у фігурантів справи, які здійснювали реалізацію майна, нотаріуса, державного реєстратора.

За результатами санкціонованих слідчих дій правоохоронці вилучили документацію із доказами незаконного відчуження арештованої нерухомості та заподіяння державі матеріальних збитків.

У разі доведення вини, організаторам оборудки загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Триває досудове розслідування, розпочате за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.

3 ст.

365, ч.

3 ст.

365-2 та ч.

1 ст.

388 Кримінального кодексу України.

Источник материала
Поделиться сюжетом