Про це йдеться в повідомленні компанії на сторінці в Facebook.
«16 вересня ми перейшли важливий бар'єр — отримали протокол випробування нашої кизиловий настоянки.
Результати здивували не лише нас, а й самих фахівців з агентства акредитації України на відповідність ДСТУ ISO/IEC.
Деякі показники на вміст токсичних елементів був нижче допустимої норми не в кількка відсотків, а в десятки разів», — йдеться в повідомленні.
Уточнюється, що компанія поки що виготовила експериментальну партію напою, яку презентує «друзям».
«У планах налагодження серійного виробництва і отримання ліцензії.
Раніше засновник компанії Сергій Ольшанський в інтерв'ю East.
Fruit заявляв, що планує випускати кизилові наливки і настоянки.
«Збір врожаю вже закінчено і ми можемо констатувати, що в цьому році він в 2 рази більше, ніж в минулому — зібрано близько 20 тонн кизилу.
Це тому, що наш молодий сад вступає в період плодоношення.
Сподіваємося, щорічно буде такий приріст», — розкав Ольшанський.
У цілому він вважає вирощування кизилу перспективним, хоча й визнає, що культура споживання ягоди дуже низька.
Famberry продає свіжу органічну ягоду із саду по 50 грн/кг.
Заморожену — 75 грн.
«Ми заморожуємо кизил, щоб потім протягом року на переробному підприємстві з нього робити варення, джеми, соуси.
Якщо знімуть мораторій на спирт, будемо робити навіть настоянки і наливки з кизилу», — додав Ольшанський.
Для довідки: Famberry — національний виробник продуктів на основі кизилу.
Основою продуктів є кизил, вирощений із застосуванням органічних методів землеробства.
З 2013 р.
— найбільший в Європі кизиловий сад площею 14 га, сертифікований Organic Standard.