Милованов: Необхідно виключити доступ «чорних грошей» до ринку землі
Милованов: Необхідно виключити доступ «чорних грошей» до ринку землі

Милованов: Необхідно виключити доступ «чорних грошей» до ринку землі

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов в ході спільного брифінга з заступником міністра Тарасом Висоцьким, йдеться у повідомленні міністерства.

«Я хочу наголосити — ми не запускаємо обіг землі, адже він вже є.

Ми хочемо вивести його з тіні, зробити його прозорим та забезпечити однакові правила гри для всіх українців», — сказав Милованов.

Він також підкреслив, що для запровадження земельної реформи важливо створити дієві механізми боротьби з «чорними грошима», зокрема через ретельний моніторинг потенційних покупців, законності й чистоти їх грошей.

«Нам потрібно знати, хто є кінцевим власником та покупцем української землі, маємо зробити так, щоб гроші працювали на Україну.

В разі виникнення сумнівів щодо прозорості продажу — ми будемо додатково перевіряти покупця та походження його грошей», — зазначив міністр.

У ході брифінгу, заступник міністра, Тарас Висоцький визначив три важливі аспекти, які треба забезпечити для запуску прозорого і чесного ринку землі.

«В першу чергу ми налаштовані закріпити переважне право купівлі землі за фермерами, які на ній працюють та обробляють.

Також плануємо розробити справедливий мехінізм державної підтримки тим, хто її дійсно потребує, та в кого немає доступу до великих капіталів.

Окрім того, до запуску ринку землі ми маємо провести ефективну реформу геокадастру, прибрати всі тіньові схеми та забезпечити його прозорість на 100%», — зазначив Тарас Висоцький.

Источник материала
Поделиться сюжетом