Зеленський підписав закон про штрафи за руйнування доріг
Зеленський підписав закон про штрафи за руйнування доріг

Зеленський підписав закон про штрафи за руйнування доріг

Президент України Володимир Зеленський схвалив законопроект №1047, який передбачає штрафи за руйнування доріг перевантаженим транспортом.

Про це йдеться у графі документу на сайті парламенту.

Законопроект повернуто з підписом від президента.

Раніше проект закону підписав спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

Метою закону є попередження передчасного руйнування автодоріг перевантаженими транспортними засобами.

Тим самим виключаються надмірні витрати бюджетних коштів на усунення наслідків такого руйнування та поліпшуються умови безпечного руху на автомобільних дорогах.

Документом передбачається закріплення фіксації порушень, пов’язаних з відсутністю дозволів щодо узгодження умов та режимів перевезення у разі перевищення вагових або габаритних обмежень чи документу про внесення плати за проїзд великовагових транспортів, в автоматичному режимі в порядку, установленому Кабінетом міністрів.

Також проектом встановлюється, що за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм від 5% до 10% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу накладається штраф у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів; за перевищення норм від 10% до 20% передбачено штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів; при перевищенні у понад 20% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу – передбачається штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Передбачається, що адміністративно-господарські штрафи будуть зараховуватися до державного дорожнього фонду України.

Як повідомлялося, у вівторок, 17 вересня, на підпис президентові Володимиру Зеленському передали законопроект №1047 щодо штрафів за руйнування доріг перевантаженим транспортом.

Источник материала
Поделиться сюжетом