Шаройко подякувавав за свою свободу Зеленському, Лукашенку та Денісовій
Шаройко подякувавав за свою свободу Зеленському, Лукашенку та Денісовій

Шаройко подякувавав за свою свободу Зеленському, Лукашенку та Денісовій

Звільнений із білоруської в’язниці український журналіст Павло Шаройко подякував за це президентам обох країн, а також уповноваженій Верховної Ради з прав людини.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Зараз в голові повний безлад, до кінця ще не можу усвідомити, що я вже вдома", - зізнався він.

Колишній ув’язнений уже перебуває у своїй квартирі у Києві разом із родиною.

Шаройко подякував дружині, котра "весь цей час була поруч і підтримувала мене", а також усім його помічникам, "хто всі ці роки робив все можливе і неможливе і спрямовував зусилля на досягнення результату в дуже важкій справі по моєму звільненню".

Окремо журналіст виділив президентів.

"Особисто президенту України Володимиру Олександровичу Зеленському і президенту Білорусі Олександру Григоровичу Лукашенку, Людмилі Денисовій за те, що я знову поруч зі своєю родиною і можу обійняти свою маленьку донечку, колегам, дипломатам, представникам спецслужб", - наголосив Шаройко.

Як зазначається, у 2012–2014 роках Павло працював кореспондентом агенства УНІАН в Мінську, а з 2015 року – на "Українському радіо".

У своїх матеріалах він висвітлював роботу тристоронньої контактної групи, а також писав про зниклого Павла Гриба.

Був затриманий білоруськими правоохоронними органами два роки тому, а 19 лютого 2018 року – засуджений Верховним судом Республіки Білорусь до позбавлення волі строком на 8 років за нібито шпигунство.

"У результаті перемовин двох президентів – Володимира Зеленського та Олександра Лукашенка – Павла повернуто додому", - розповіла сьогодні, 4 жовтня, український омбудсмен Людмила Денісова.

Источник материала
Поделиться сюжетом