Абромавичус назвав Пашинського тіньовим бенефіціаром компанії, яка витіснила зброю "Укроборонпрому" з держзамовлення
Абромавичус назвав Пашинського тіньовим бенефіціаром компанії, яка витіснила зброю "Укроборонпрому" з держзамовлення

Абромавичус назвав Пашинського тіньовим бенефіціаром компанії, яка витіснила зброю "Укроборонпрому" з держзамовлення

Генеральний директор "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус назвав екснардепа Сергія Пашинського тіньовим бенефіціаром компанії, що витіснила з держоборонзамовлення зброю "Укроборонпрому" під час закупівель державою мінометів.

Про це очільник "Укроборонпрому" заявив "Радіо НВ".

За словами Абромавичуса, у держоборонзамовлення не потрапили міномети, які відповідають стандартам НАТО.

Натомість потрапили міномети, які належать компанії "Українська бронетехніка".

"Тобто, замість цього, потрапили не наші підприємства, а підприємства "Українська бронетехніка", яке належить минулому керівнику Комітету з оборони і безпеки України пану Пашинському", - заявив він.

Очільник "Укроборонпрому" назвав це конфліктом інтересів.

Пашинський займався бізнесом, будучи народним депутатом.

За словами Абромавичуса, слід уникати "таких конкретних конфліктів інтересів".

"Якщо товариш Пашинський вирішив зайнятися виробництвом озброєння, я не проти, але тоді, будь ласка, складіть повноваження голови профільного комітету у Верховній Раді і займайтеся бізнес-діяльністю.

Але поєднувати обидва - бути тіньовим бенефіціаром таких потужностей і бути в комітеті - це, звичайно, неправильно", - каже Айварас Абромавичус .

Згідно відкритої звітності, кінцевими беніфіціарними власниками недержавної компанії з виробництва військової техніки і обладнання Українська бронетехніка є Людмила Петрига та Марина Дмитрієва.

Двоє чоловіків в цей момент намагалися відтягнути машину з проїжджої частини.

Почалася словесна перепалка, яка закінчилася тим, що Пашинський погрожував пістолетом одному з чоловіків, який у відповідь начебто розбив об голову депутата пляшку слабоалкогольного напою.

Пашинський вистрілив кривдникові В'ячеславу Хімікусу в ногу, проте, стріляв він з метою самооборони чи першим дістав пістолет заради залякування і погроз – невідомо.

Показання учасників конфлікту щодо цього розрізняються.

Згодом депутат від "Народного фронту" Сергій Пашинський заявив про закриття проти нього скандальної справи щодо стрілянини біля с.

У листопаді 2018 року поліція вручила В'ячеславу Хімікусу підозру в хуліганському нападі на народного депутата "Народного фронту" Сергія Пашинського.

4 жовтня 2019 року керівник Державного бюро розслідувань повідомив, що Пашинському оголосили про підозру у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

7 жовтня Печерський районний суд обрав запобіжний захід колишньому депутату Сергію Пашинському - його узяли під варту на два місяці, до 4 грудня, без права внесення застави.

Источник материала
Поделиться сюжетом