Поза грою: колишні нардепи грають у футбол, викладають студентам і проїдають зароблені гроші
Поза грою: колишні нардепи грають у футбол, викладають студентам і проїдають зароблені гроші

Поза грою: колишні нардепи грають у футбол, викладають студентам і проїдають зароблені гроші

Колишні депутати займаються спортом, співають у караоке, шукають корупцію в законах і викладають в університетах.

У Олега Ляшка з’явилося більше часу на собак і творчість, Кужель із Сотник хизуються, що змінили суворий дрес-код на яскравий і комфортний одяг, а Парасюк, який за роки депутатства запам’ятався своїми умілими ударами ногами, використовує силу ноги тепер лише у футболі.

Світлана Заліщук, яка займалася стосунками з Європою, нині взялася за хатні справи, але чекає на запрошення до роботи у новій владі.

Олег Березюк, психіатр за спеціальністю, витрачав здоров’я на боротьбу зі львівським сміттям, а тепер живе спокійним життям – читає лекції студентам-психіатрам і бавиться з дітьми.

Хоча вони вже сумують за часами, коли тата постійно не було вдома: "Я дуже люблю з дітьми робити уроки, але це було два рази в тиждень, а тепер я роблю кожного дня, і я бачу, що так щастя меншає".

У Оксани Білозір життя насичене: спілкування з селянами і концерти.

Вона каже, що не вперше позбувається мандата – у 2012 році не потрапила в Раду і горювала: "Мені здавалося, що я пташка, зупинена на льоту.

Мені здавалося, в мене стільки ще ідей і законопроєктів".

Цього разу вже не така засмучена, однак у Раду хоче ще – боротися за статки громадян: "Щоб громадяни України мали можливість ходити на мої концерти і платити мені стільки, скільки я заслуговую".

Депутати Андрій Тетерук та Олександра Кужель, які побилися у Раді чи то пляшкою, чи то дамською сумкою, під куполом уже не перетинаються, однак примирення так і не сталося.

Тетерук нині безробітний – каже, заробленого в парламенті йому на життя зараз вистачає, але розглядає пропозиції як приватного бізнесу, так і службу в поліції.

"Найбільше не вистачає того відчуття – бути причетним до важливих подій, які відбуваються в державі", - зізнався він.

Кужель запевняє, що не пішла до ВР за власним бажанням: "Я втомилася від непрофесіоналізму".

Зараз вона – голова експертної ради при команді Тимошенко.

І хоч долі в усіх колишніх депутатів склалися по-різному, їх об’єднує бажання залишатися в політиці та віра в те, що це ще можливо.

Кореспондентка ТСН Наталія Гончарова.

Источник материала
Поделиться сюжетом