Кабмін призначив нову очільницю НАЗК та низку інших посадовців
Кабмін призначив нову очільницю НАЗК та низку інших посадовців

Кабмін призначив нову очільницю НАЗК та низку інших посадовців

Кабінет міністрів призначив тимчасовою виконувачкою обов'язків голови Національного агентства з питань запобігання корупції екснардепку Наталію Новак.

Про це за результатами засідання Кабміну 20 жовтня повідомляється на сайті Урядового порталу.

"Уряд на своєму засіданні ухвалив низку кадрових рішень.

Зокрема, тимчасово поклав виконання обов'язків голови Національного агентства з питань запобігання корупції на Новак Наталію Василівну", - йдеться у повідомленні.

Зауважимо, Наталія Новак тричі була депутаткою Київської міської ради, а також народною депутаткою у Верховній Раді 8-го скликання (від БПП), до того ж була заступником голови комітету парламенту з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Своєю чергою прем’єр-міністр Олексій Гончарук розповів на своїй сторінці у Facebook, що Новак має юридичну, економічну та історичну освіту, звання заслуженого економіста України, а також значний досвід роботи у сфері права.

"18 жовтня набув чинності закон, основною метою якого є вдосконалення діяльності НАЗК.

Відповідно до цього закону, протягом 5 днів від дня набрання ним чинності уряд призначає особу, яка тимчасово виконуватиме обов’язки голови НАЗК.

Згідно з цим законом, протягом 2 місяців від дня набрання ним чинності уряд проводить конкурс на зайняття посади голови за новим порядком.

Ми зробимо все можливе, аби цей конкурс був взірцем відкритості та прозорості, якісно нового держуправління", - пояснив він.

Водночас Гончарук висловив упевненість, що протягом цих 2 місяців Новак продемонструє якісні результати на користь інтересів України та зможе суттєво підвищити ефективність важливого для боротьби з корупцією органу.

Як зазначається, також під час засідання уряду було погоджено об'єднання регіональних відділень Фонду державного майна - для оптимізації структури, скорочення витрат на утримання регіональних відділень Фонду та підвищення ефективності приватизації через покращення координації відділень.

"Уряд також призначив Ігнатовського Сергія Юрійовича на посаду заступника голови Фонду державного майна України.

Та звільнив Асташева Євгена Вікторовича з посади заступника голови Фонду державного майна", - заявили в уряді.

Окрім цього Кабмін звільнив голову Державної служби морського та річкового транспорту Дмитра Петренка, а також його першого заступника Дмитра Барінова та заступника Дмитра Балибердіна.

"Уряд оголосив конкурс на зайняття посади голови Морської адміністрації та вніс зміни до складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби.

На посаду першого заступника голови Державної служби морського та річкового транспорту призначено Миколу Божка", - додали у відомстві.

Водночас уряд тимчасово поклав виконання обов’язків голови Державного агентства інфраструктурних проектів на Олега Потапова та погодив призначення виконувачем обов’язків директора державного підприємства "Укрхімтрансаміак" Максима Немчинова.

Источник материала
loader
loader