ЄС продовжить ратифікацію угоди про Brexit, незважаючи на листи Джонсона
ЄС продовжить ратифікацію угоди про Brexit, незважаючи на листи Джонсона

ЄС продовжить ратифікацію угоди про Brexit, незважаючи на листи Джонсона

Європейський союз має намір продовжувати процедуру ратифікації угоди про вихід з Великої Британії, незважаючи на прохання прем'єр-міністра Бориса Джонсона про затримку Brexit.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише AFP з посиланням на джерела в Брюсселі.

Посли і високопоставлені чиновники 27 країн-членів провели зустріч у неділю після того, як британські депутати змусили Джонсона відправити президенту Європейської ради Дональду Туску прохання відкласти Brexit.

"ЄС залишає всі варіанти відкритими і тому ініціював процес ратифікації, щоб він міг бути переданий до Європарламенту в понеділок.

ЄС, ймовірно, буде дотримуватися цієї стратегії до тих пір, поки не буде ясності з британської сторони", - сказав дипломат.

Туск проведе "кілька днів" в консультаціях з лідерами держав-членів, і дипломати заявили, що це буде означати, що британському парламенту доведеться знову проголосувати за угоду по Brexit, перш ніж почути рішення ЄС щодо виходу 31 жовтня.

"Це була дуже коротка і звичайна зустріч послів ЄС, щоб почати наступні кроки щодо ратифікації ЄС цієї угоди", - заявив журналістам головний переговірник ЄС Мішель Барньє.

Дипломати повідомили, що зустріч послів тривала всього 15 хвилин і стосувалася лише ратифікації з боку ЄС, хоча один з учасників сказав, що вони "взяли до відома" лист Джонсона.

Як відомо, голосування за угоду в парламенті Британії мало відбутися 19 жовтня, але замість угоди депутати проголосували за поправку про те, що угода з ЄС не буде затверджена до тих пір, поки Палата громад не прийме всі закони, необхідні для виходу з ЄС.

Після цього Джонсон направив у Брюссель лист з проханням відкласти Brexit, але не підписав його.

Він також відправив другий, вже підписаний лист, в якому пояснив, чому відтермінування є помилкою.

Источник материала
Поделиться сюжетом