Тейлор дав свідчення в Конгресі в рамках розслідування про тиск Трампа на Україну
Тейлор дав свідчення в Конгресі в рамках розслідування про тиск Трампа на Україну

Тейлор дав свідчення в Конгресі в рамках розслідування про тиск Трампа на Україну

Голова дипломатичної місії США в Україні Вільям Тейлор дав свідчення у Конгресі у справі про тиск президента Дональда Трампа на українського президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє The Washington Post.

Тейлор підтвердив, що президент США ставив у залежність надання Україні військової допомоги від розслідування українською владою діяльності Джо і Хантера Байденів, а також втручання українських чиновників у вибори президента в 2016 році.

Повірений США у справах України повідомив, що він із послом США в Європейському Союзі обговорювали по телефону причини зупинки військової допомоги Києву.

Тоді Сондленд зіслався на необхідність розпочати розслідування щодо Байденів і втручання у вибори, повідомляє CNN.

Він розповів, як чиновники з Пентагону, Держдепартаменту, ЦРУ і колишній радник з національної безпеки Джон Болтон безуспішно намагалися домогтися зустрічі з Трампом, щоб попрохати про розблокування військової допомоги Україні.

За словами Тейлора, що українські чиновники були приголомшені рішенням Білого дому оприлюднити стенограму телефонної розмови Трампа з Зеленським 25 липня без попередження президента Володимира Зеленського.

Раніше виконуючий обов'язки глави Білого дому Мік Малвани пояснив, що затримка президентом Дональдом Трампом військової допомоги Києву в розмірі 391 млн.

доларів США, була пов'язана з його проханням до керівництва України розслідувати втручання чиновників в американські вибори в 2016 році.

Источник материала
Поделиться сюжетом