Фахівці попередили про смертельну небезпеку кухонних губок
Фахівці попередили про смертельну небезпеку кухонних губок

Фахівці попередили про смертельну небезпеку кухонних губок

Губки для миття посуду необхідно міняти як мінімум раз на тиждень.

За їхніми даними, губка для миття посуду і простір навколо неї можуть містити близько 360 видів бактерій.

«Доведено, що кухонні губки може бути в 200 тисяч разів брудніше, ніж сидіння унітазу», – нагадали експерти.

В ході досліджень було виявлено, що кухонні губки містили дріжджі і цвіль (86 відсотків), а також коліформні бактерії, які можуть привести до гострих кишкових інфекцій (77 відсотків).

Ще у 18 відсотках в них знаходили стафілококові бактерії.

За словами фахівців, небезпечні бактерії також збираються на раковинах, стільниці, дошках, холодильниках, кухонному приладді (рушники, ганчірки), сміттєвих відрах, а також комбайнах, м’ясорубках, блендерах і міксерах.

Щоб уникнути появи на кухні інфекцій, фавхівці порадили мити раковину з дезинфікуючим засобом, насухо витирати всі поверхні і посуд і протирати ручки побутової техніки та меблів.

Крім того, рекомендується прати рушники раз на тиждень і щомісяця мити відро для сміття з хлорвмісним засобом.

У 2017 році німецькі вчені дійшли висновку, що на губках для миття посуду мешкає безліч патогенних бактерій.

Виявилося, що мікроби знаходяться, головним чином, на поверхні губок.

Источник материала
Поделиться сюжетом