В "Українському Інституті картоплярства" вивели два нових незвичайних сорти картоплі з яскравим забарвленням плодів.
Перший сорт – "Солоха" має синювато-фіолетовий колір, а другий "Хортиця" – червоний.
Вчені стверджують, що синя, фіолетова або червона картопля має у кілька разів більший антиоксидантний потенціал, ніж звичайна бульба.
До того ж, вона чудово зберігає яскравий колір навіть після термообробки – її можна варити, смажити, тушкувати, вона підходить для приготування будь-яких страв.
Картопля, Fsetyt.
Звичайно ж, коштувати така картопля буде в рази більше, ніж звичайна, але це компенсується більшою користю, кажуть вчені.
Так, картопля сортів "Солоха" і "Хортиця" має в 4 рази більше таких антиоксидантів, як зеаксантин і лютеїн, ніж звична всім картопля з білими або жовтими плодами.
Також у фіолетової і червоної картоплі є пігмент антоціан, який є хорошим антиоксидантів, він відмінно сприяє нормальній роботі кровоносної системи.
Популярні новини зараз.
Всім отримувачам субсидій: Мінсоцполітики виступило з важливою заявою.
Лікар Заворотнюк стривожив правдою про стан "Моєї прекрасної няні": "Залишилося всього....".
Скандал у "Молодому театрі": Римма Зюбіна зробила гучну заяву про звільнення.
"Скільки заплатили Асмус?": повне відео постільної сцени з дружиною Харламова злили в мережу.
Показати ще.
Раніше портал "Знай.
ua" повідомляв, що ціни на "другий хліб" впали, але радіти рано.
Також портал "Знай.
ua" писав, що в Україні різко змінилися ціни на головні продукти.