Арешт глави Укрексімбанку організував одіозний прокурор Кулик
Арешт глави Укрексімбанку організував одіозний прокурор Кулик

Арешт глави Укрексімбанку організував одіозний прокурор Кулик

Заарештований в суботу голова правління державного Укрсиббанку Олександр Гриценко отримав підозра, підписане прокурором ГПУ Костянтином Куликом.

Це його проект", - сказав адвокат.

За даними СБУ, яке провела арешт Гриценка, банкіру інкримінують відмивання грошей.

В офіційному повідомленні Служби говориться наступне: "Він підозрюється в сприянні легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом високопосадовцями при Януковичі.

Зловживаючи своїм службовим становищем, затриманий вивів з-під арешту майно одного з медіа-холдингів ".

За неофіційними даними, медіахолдингом, про який йде мова, швидше за все є Український Медіа Холдинг, куплений Сергієм Курченко, який входить в "орбіту" колишнього президента Віктора Януковича і знаходиться під санкціями ЄС.

Компанія Курченко ВЕТЕК в 2013 році для покупки УМХ взяла в Укрсиббанку кредит.

Цей кредит в розмірі 190 млн грн і 79 млн доларів було стягнуто судом на користь державного банку.

Рішення про надання кредиту брало колишнє керівництво банку - Гриценко очолив Укрсиб лише в серпні 2014 року, коли угода купівлі медіахолдингу була завершена.

Прокурор Кулик, який санкціонував арешт банкіра, який став широко відомий після прямого ефіру на каналі 1 + 1, що належить Ігорю Коломойському.

Напередодні президентських виборів Кулик звинувачував колишнього президента Петра Порошенка у втручання в розслідування справ проти його оточення.

Порошенко в свою чергу, прийшовши в студію, фактично звинуватив Кулика в роботі на Коломойського.

Також Кулик став фігурантом журналістського розслідування програми Bihus.

За даними журналістів, Кулик став власником двох квартир в елітному житловому комплексі в Києві і замовив будівництво додаткової житлоплощі на даху цього будинку.

У 2016 році Національне антикорупційне бюро розслідувало проти Кулика кримінальну справу за фактом незаконного збагачення, але через рішення Конституційного суду про декриміналізацію цього злочину, Кулик не був засуджений.

Крім того, Кулик є фігурантом скандалу про спробу вплинути на результат виборів президента США шляхом дискредитації сина колишнього віце-президента Соедіненниз Штатів Джо Байдена, про що повідомляла впливове видання.

Источник материала
Поделиться сюжетом