Після обурення користувачів Disney+ випустить "Сімпсонів" в оригінальному форматі 4:3
Після обурення користувачів Disney+ випустить "Сімпсонів" в оригінальному форматі 4:3

Після обурення користувачів Disney+ випустить "Сімпсонів" в оригінальному форматі 4:3

Стримінговий сервіс Disney+, який стартував 12 листопада і тут же зламався, у відповідь на критику користувачів випустить "Сімпсонів" в оригінальному форматі на початку 2020 року.

Про це повідомляє Variety.

Серіал компанія представила в сучасному форматі 16:9, адаптованому під широкі екрани.

Сьогодні Сімпсони виходять саме в такому вигляді, але перші 20 сезонів, що виходили до 2009 року, були з телевізійним співвідношенням сторін — 4:3.

Щоб адаптувати перші випуски під стримінгову платформу, оригінальні сезони довелося обрізати, через що в деяких сценах пропали візуальні жарти.

Крім того, в деяких моментах картинку ще й розтягли, порушивши пропорції персонажів.

Зокрема, через пару днів після запуску сервісу користувачі помітили, що при обрізанні постраждала вся сіль жарту про знамените спрингфілдське пиво Duff і три його різновиди: Duff, Duff Lite і Duff Dry.

All the classic Simpsons episodes on Disney+ are in cropped widescreen format -- this means you miss out on tons of great visual jokes, like how Duff, Duff Lite Duff and Dry all come from the same tube.

Tristan Cooper (@TristanACooper) 12 листопада 2019 р.

"При запуску ми представили "Сімпсонів" в співвідношенні сторін 16:9 для того, щоб гарантувати візуальну якість і забезпечити однаковий вигляд для всіх 30 сезонів серіалу.

З часом у Disney+ вийдуть нові функції й додаткові опції для перегляду.

На початку 2020 року перші 19 сезонів (і деякі епізоди з сезону 20) "Сімпсонів" стануть доступними в їх оригінальному співвідношенні сторін 4:3, і у користувачів з'явиться вибір формату при перегляді цього популярного серіалу", - йдеться в заяві компанії.

Як повідомлялося раніше, у першу добу після запуску на стримінговому сервісі Disney+ зареєструвалися 10 мільйонів чоловік.

Источник материала
Поделиться сюжетом