Гелетей про держохорону для Богдана: Рішення про її надання приймав президент
Гелетей про держохорону для Богдана: Рішення про її надання приймав президент

Гелетей про держохорону для Богдана: Рішення про її надання приймав президент

Офіс президента України.

Колишній начальник управління державної охорони України Валерій Гелетей заявив, щодо надання послуг державної охорони рішення приймає президент України.

Про це Гелетей сказав, коментуючи державну охорону надану голові ОП Андрію Богдану, в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Рішення про доцільність приймається виключно президентом України за поданням начальника Управління державної охорони або від імені відповідних органів державної влади.

Тобто, президент, за великим рахунком, приймає рішення.

Це рішення не обговорюється, керівник державної охорони забезпечує, відповідно, це рішення", - сказав колишній начальник держохорони.

За словами Гелетея, державна охорона може надаватися у разі наявності загрози життю чи здоров'ю стосовно чиновників.

"Державна охорона у разі наявності загрози життю чи здоров'ю може здійснюватися щодо народних депутатів України, членів кабінету міністрів, керівників центральних органів виконавчої влади, які не є членами кабінету міністрів, суддів Конституційного суду, Верховного суду, голови Національного банку", - зазначив він.

Також Гелетей припустив, що у бік глави Офісу президента Андрія Богдана надходили якісь загрози і президент прийняв рішення надати йому захист у відповідності зі ст.

7 закону "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб" .

Раніше журналісти-розслідувачі повідомили, що глава Офісу президента України Андрій Богдан нелегально користувався номерами прикриття і державною охороною.

Источник материала
Поделиться сюжетом