Роскомнагляд вирішив штрафувати ЗМІ за посилання на матеріали з нецензурною лексикою
Роскомнагляд вирішив штрафувати ЗМІ за посилання на матеріали з нецензурною лексикою

Роскомнагляд вирішив штрафувати ЗМІ за посилання на матеріали з нецензурною лексикою

Про це пресслужба Роскомнагляду повідомила російському «Інтерфаксу».

«Публікуючи посилання, ви хочете показати читачеві певний контент.

Відповідно, якщо ви розміщуєте гіперпосилання, ви несете відповідальність за те, що читач побачить, перейшовши по ньому», – йдеться в повідомлення Роскомнагляду.

Російський регулятор переконаний, що випусковий редактор не може поставити в матеріал неперевірене посилання: «Якщо він ставить посилання, що веде на нецензурну лайку, він хоче показати цю лайку аудиторії».

Раніше, згідно з повідомленням, через гіперпосилання на сторінки з нецензурною лексикою Роскомнагляд оштрафував радіо «Эхо Москвы», телеканал «Дождь», «Ведомости», The New Times та інші ЗМІ.

Роскомнагляд притягає до адміністративної відповідальності ЗМІ, посилаючись на статтю 13.21 КоАП (виготовлення або розповсюдження продукції засобу масової інформації, що містить нецензурну лексику).

Керівники низки російських ЗМІ 18 листопада звернулися з листом до голови Роскомнагляду Олександра Жарова з проханням пояснити ці штрафи, передає «Дождь».

Зокрема, серед підписантів радіо «Эхо Москвы», «Новая газета», телеканал «Дождь», видання Znak.

com, «Росбалт», Forbes та «Ведомости».

На думку авторів листа, лайка на сторінці джерела інформації може бути розміщена пізніше й навмисно.

Керівники видань заявили, що така практика порушує закон про ЗМІ і обмежує їхню свободу, оскільки журналістам доводиться відмовлятися від публікації інформації і перевіряти ще раз раніше розміщені гіперпосилання.

Источник материала
Поделиться сюжетом