Україна очікує істотного прогресу після зустрічі "нормандської четвірки", - Пристайко
Україна очікує істотного прогресу після зустрічі "нормандської четвірки", - Пристайко

Україна очікує істотного прогресу після зустрічі "нормандської четвірки", - Пристайко

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

Глава Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що Україна очікує істотного прогресу у врегулюванні конфлікту за результатами зустрічі "нормандської четвірки".

Про це він заявив на спільній з главою МЗС ФРН Хайко Маасом прес-конференції, трансляцію якої вела прес-служба МЗС України.

"Ми сподіваємося, що на цій зустрічі (зустрічі "нормандської четвірки", - ред.) ми досягнемо реального прогресу, якого ми чекали з 2016 року, коли була остання зустріч у "нормандському форматі", - сказав Пристайко.

Пристайко зазначив, що українська делегація їде на нормандську зустріч з "відкритими ідеями, з відкритим розумом" і готова сприйняти розумний компроміс і привести додому прогрес, до якого так давно прагнули.

У свою чергу міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що Росії пора вже виконувати взяті на себе зобов'язання з врегулювання на Донбасі.

"На наш погляд, зараз черга Росії реалізувати те, що було досягнуто в результаті переговорів.

Потрібно вимірювати результатами і діями", - сказав Маас.

Маас додав, що людям на Донбасі необхідний режим тиші, і вони заслуговують цього, так як зараз необхідно відбудувати інфраструктуру в цьому регіоні.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що лідери Франції, Німеччини, Росії та України зустрінуться в Парижі 9 грудня у спробі активізувати зусилля у пошуках мирного врегулювання конфлікту на сході України.

У Кремлі підтвердили, що саміт "нормандському форматі" дійсно запланований на 9 грудня в Парижі.

Основною умовою для участі в саміті у "нормандському форматі" було підписання українською стороною "формули Штайнмаєра".

Реалізації "плану Штайнмаєра" має передувати розведення військ на Донбасі на трьох ділянках, за яким послідує більш масштабне розведення військ по всій лінії розмежування.

Розведення сил і засобів сторін конфлікту вже відбулося на всіх ділянках: № 1 - в районі сел.

Станиця Луганська та № 2 - в районі р.

Золоте Луганської області, №3 - у Петровському Донецької області.

Источник материала
Поделиться сюжетом