САП оскаржила запобіжний захід чиновниці Офісу президента
САП оскаржила запобіжний захід чиновниці Офісу президента

САП оскаржила запобіжний захід чиновниці Офісу президента

Спеціальна антикорупційна прокуратура подала апеляційну скаргу на запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, який було застосовано до керівниці одного з головних департаментів Офісу президента Світлані Кондзелі.

Про це 21 листопада повідомляє пресслужба прокуратури.

Зазначається, що прокурори напооягають на обранні підозрюваній більш суворого запобіжного заходу - а саме тримання під вартою з альтернативою внесення 7,7 млн гривень застави.

"Прокурор не погоджується з рішенням суду першої інстанції, мотивуючи це рішення наявними ризиками, та наполягає на обранні підозрюваній більш суворого запобіжного заходу – а саме тримання під вартою з альтернативою внесення 7,684 млн гривень застави.

Крім того, до суду апеляційної інстанції скерована ще одна скарга прокурора – щодо збільшення розміру застави для колишньої заступниці Міністра культури України", - йдеться в повідомленні.

Для колишньої заступниці міністра культури Вікторії Лісничій запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення 576 тис.

грн застави.

За даними слідства, учасники угруповання вимагали з фізичної особи 300 тис.

доларів за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК "Нафтогаз України".

Їх було затримано одразу після одержання першого траншу у сумі 150 тисяч доларів.

Источник материала
Поделиться сюжетом