САП подала апеляцію на запобіжний захід для чиновниці Офісу президента Кондзелі
САП подала апеляцію на запобіжний захід для чиновниці Офісу президента Кондзелі

САП подала апеляцію на запобіжний захід для чиновниці Офісу президента Кондзелі

Світлана Кондзеля.

Facebook Кондзели.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила запобіжний захід для чиновниці Офісу президента України Світлани Кондзелі, який 15 листопада їй призначив Вищий антикорупційний суд.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Прокурором САП в Апеляційну палату Вищого антикорупційного суду подана апеляційна скарга на запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, який був застосований до керівниці одного з головних департаментів Офісу президента України", - йдеться у повідомленні.

Прокурор вважає, що такий запобіжний захід містить ризики, і наполягає на утриманні підозрюваної під вартою з альтернативою внесення 7,684 млн гривень застави.

Крім того, до суду апеляційної інстанції спрямована ще одна скарга прокурора - про збільшення розміру застави для колишнього заступника Міністра культури України.

15 листопада Вищий антикорупційний суд (ВАКС) застосував до керівниці одного з Головних департаментів Офісу президента України Світлані Кондзеле запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

У той же день ВАКС обрав запобіжний захід двом іншим підозрюваним у справі.

Зокрема, екс-заступниці міністра культури Вікторії Лісничій суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 днів з альтернативою застави в розмірі 576 тис.

300 гривень.

За версією слідства, Ліснича разом з керівником департаменту Офісу президента Світланою Кондзелею і ще одним співвиконавцем вимагали від фізичної особи 300 тис.

хабара за сприяння у призначенні на керівну посаду в НАК "Нафтогаз України".

Источник материала
Поделиться сюжетом