Людина пакистанського бізнесмена. Хто може очолити "Укрспецекспорт"
Людина пакистанського бізнесмена. Хто може очолити "Укрспецекспорт"

Людина пакистанського бізнесмена. Хто може очолити "Укрспецекспорт"

Державний концерн "Укроборонпром" 23 жовтня 2019 року звільнив керівників двох найбільших державних підприємств з експорту та імпорту озброєння - "Укрспецекспорт" і "Спецтехноекспорт" і почав процес відбору нових керівників, на посаду директора "Укрспецекспорт" подало заявки 48 претендентів, а очолити "Спецтехноекспорт" бажають 57 кандидатів.

Про це повідомляє "Цензор.

Джерело в дежконцерні повідомило, що 22 листопада був відібраний список претендентів, які мають пройти співбесіди, при цьому вибір нових директорів на посаду найбільших експортерів української зброї був зроблений ще в жовтні.

Воно вказало, що найближчим часом відбудеться призначення Вадима Ноздрі на посаду директора "Укрспецекспорт", а Євген Ларін очолить "Спецтехноекспорт".

Вадим Ноздря - депутат Київської міської ради групи "Київська команда", був обраний в 2015-му році за списком "Самопомочі".

Працював в державному збройовому експортері "Прогрес" у 2002-2006 роках, перейшов працювати в структури британсько-пакистанського бізнесмена Мохаммада Захура - "Istil.

Ноздря працював директором представництва "Мініметалургійний завод Істіл", після був директором "Істіл Інвестментс" і "Істіл Менеджемент", а з 2012-го року є гендиректором групи "Істіл".

За повідомленнями джерела, протекцію Ноздрі надає Михайло Морозов - з 11 жовтня заступник гендиректора ДК "Укроборонпром" з маркетингу та збуту, який 10 років працював в "Істіл Груп".

Журналісти побоюються, що Мохаммад Захур отримає контроль над частиною експорту та імпорту військової техніки - через людину в "Укроборонпромі" і директора "Укрспецекспорту".

Саме "Укрспецекспорт" відповідає за експорт української військової техніки до Пакистану, коли "Спецтехноекспорт" представляє Україну на ринку Індії.Євген Ларін з 2016-го року працює заступником директора "Спецтехноекспорту".

До призначення одним з керівників великого українського експортера, Ларін встиг побути президентом Української федерації фігурного катання, заступником Голови Державної інспекції України з контролю за цінами, а в середині 2000-х років - помічником братів-депутатів Буряків.

Варто сказати, що Євген Ларін - син нині покійного ендокринолога Олександра Ларіна, засновника Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії при Міністерстві охорони здоров'я.

За 2018 рік Євген Ларін на посаді заступника директора військового експортера заробив 1,8 млн гривень, при цьому задекларував готівкові заощадження сім'ї в розмірі 480 тисяч доларів.

Источник материала
Поделиться сюжетом