У 2020 році грузовий термінал у порту Швеції перейде на відновлювані джерела енергії
У 2020 році грузовий термінал у порту Швеції перейде на відновлювані джерела енергії

У 2020 році грузовий термінал у порту Швеції перейде на відновлювані джерела енергії

Протягом 2020 року вантажний термінал у порту Гетеборг (Швеція) має намір повністю перейти на альтернативні джерела енергії.

Використання ВДЕ для перевалки контейнерів запроваджуватимуть в рамках програми Green Gothenburg Gateway ("Зелені ворота Гетеборга"), про запуск якої було оголошено 6 грудня 2019 року, передає Порт.

Наразі розпочато роботи щодо забезпечення безперебійної обробки контейнерів на терміналах, і вже у наступному році при перевалці всіх видів споживчих товарів через термінал APM Terminals Gothenburg термінальний оператор повністю відмовиться від використання вуглеводневого палива.

Реалізація програми з переходу на поновлювані джерела енергії зменшить викиди вуглекислого газу приблизно на 90% порівняно з 2010 роком.

"Завдяки концепції Green Gothenburg Gateway термінал буде забезпечувати доступність Швеції до світових ринків, швидко і якісно обробляючи вантажопотоки", - повідомив Хенрік Крістенсен, керуючий директор APM Terminals Gothenburg.

Клієнтами контейнерного терміналу Гетеборга є найбільші експортери та імпортери Швеції, зацікавлені у зменшенні впливу на клімат, але без збільшення витрат за послуги і при збереженні конкурентоспроможності терміналу.

APM Terminals Gothenburg йде на цей крок не тільки для задоволення попиту клієнтів, але і для реалізації масштабного екологічного завдання, поставленого перед транспортним сектором Швеції.

Парламент країни ухвалив, що до 2030 року викиди парникових газів від внутрішніх перевезень повинні скоротитися на 70% порівняно з 2010 роком.

З моменту введення в експлуатацію контейнерного терміналу в порту Гетеборга група APM Terminals - найбільший портовий і термінальний оператор(головний офіс - Гаага, Нідерланди) - інвестувала і провела ряд змін, які позначилися на зменшення шкідливого впливу операцій на навколишнє середовище.

Источник материала
Поделиться сюжетом