"Не перетнув червоні лінії". Активісти знімають "облогу" з Банкової
"Не перетнув червоні лінії". Активісти знімають "облогу" з Банкової

"Не перетнув червоні лінії". Активісти знімають "облогу" з Банкової

Акція "Висадка на Банковій" закінчилась – активісти розбирають наметове містечко, оскільки в цілому задоволені тим, як президент України Володимир Зеленський провів перемовини у "нормандському форматі", передає.

Активісти зазначили, що президент не перетнув "червоних ліній" - пресконференцію Зеленського, Меркель, Макрона та Путіна на Банковій дивились у прямому ефірі.

І дуже підтримували слова президента про український Донбас та Крим.

Тепер, кажуть учасники акції, прийдуть до стін Верховної Ради у день голосування за закон про особливий статус Донбасу.

Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочалася зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а після 16-ї - з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

О 16:00 була запланована зустріч лідерів країн-учасниць "Нормандського формату", а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів, однак зустріч "четвірки" розпочалася на дві з половиною години пізніше.

Також відбулися перші перемовили віч-на-віч Зеленського та Путіна.

Раніше Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

ua розповідає деталі кожного із цих пунктів та чого очікувати від переговорів нормандської четвірки щодо Донбасу.

Источник материала
Поделиться сюжетом