В Австралії потужна виноробня повністю перейшла на енергію сонця та вітру
В Австралії потужна виноробня повністю перейшла на енергію сонця та вітру

В Австралії потужна виноробня повністю перейшла на енергію сонця та вітру

В Австаралії вина брендів jacob's Creek, St Hugo і Wyndham Estate виробляються з використанням електроенергії з відновлюваних джерел.

Таку заяву зробили винороби з компанії Перно Рікар(Pernod Ricard), передає foodbev.

«Повний перехід на відновлювану електроенергію запланований на 2025 рік було виконано достроково, - зазначають у компанії.

- Завдяки співпраці з енергетичною компанією AGL, більше 10 300 сонячних панелей загальною потужністю 2,8 МВт були встановлені на двох виноробнях компанії Barossa Valley, з прогнозованою генерацією 4000 МВт-год у рік».

Австралійська виноробня також уклала десятирічну угоду про віртуальну генерацію(Virtual Generation Agreement) з оптовим постачальником електроенергії Flow Power.

Угода означала, що решта 80% річної потреби підрозділу в електроенергії будуть задовольнятися за рахунок сонячної та вітрової енергії.

Дахова СЕС потужністю 2,8МВт у поєднанні з вищезгаданою угодою дозволили австралійським об'єктам Pernod Ricard Winemaker використовувати виключно поновлювану електроенергію.

"Наша подорож почалася у 2016 році з пілотної сонячної установки, - каже Бретт Маккіннон, головний виконавчий директор Pernod Ricard Winemakers.

– Минуло три роки – і ми використовуємо всю електроенергію з відновлюваних джерел».

Нещодавно компанія Pernod Ricard запустила дорожню карту сталого розвитку та відповідальності на період до 2030 року, в якій викладені вісім амбітних цілей, узгоджених з Цілями сталого розвитку Організації Об'єднаних Націй.

Так, серед проектів сталого розвитку в Австралії розширення греблі Centenary Hill Vineyard для забезпечення надійного джерела води для jacob's Creek і додаткового зрошення виноградників, а також реалізація програм утилізації на всіх ділянках.

Дочірня компанія Pernod Ricard також має намір відновити водні популяції, поліпшити регенерацію комах, щоб зменшити потребу в оприскуванні виноградної лози.

"Бути стійким і відповідальним є важливою частиною нашого бізнесу, особливо в якості виробників вина - продукту, який бере свій характер з землі, де він був вирощений, - зауважує Бретт Маккіннон.

- Ми хочемо мінімізувати наш вплив на середовище, в якому ми працюємо, реагуючи на місцевий клімат і зберігаючи довкілля для майбутніх поколінь».

Источник материала
loader
loader