Зеленський запросив російських журналістів в Україну: Туфлі Brioni не запачкаєте
Зеленський запросив російських журналістів в Україну: Туфлі Brioni не запачкаєте

Зеленський запросив російських журналістів в Україну: Туфлі Brioni не запачкаєте

Під час брифінгу в Парижі за результатами «нормандського саміту» президент Володимир Зеленський запросив російських журналістів в Україну.

На питанні кореспондентки «РИА новости» Ілони Руднєвої про готовність до «контакту із самопроголошеними республіками» задля реалізації плану щодо мирного врегулювання президент відповів: «У Станиці Луганській, у Золотому, у Петровському, де ми розводили війська, я приїжджав і говорив із жителями окупованого Донбасу, які працюють..

У них там квартира, наприклад, на окупованій частині, а працюють вони в школі у нас, в Україні, чи навпаки.

Ви приїдьте, я вам особисто покажу.

Тільки, щоб реально.

Не так, як ваші, є там товариш Соловйов (Володимир, російський пропагандист, – ДМ) – весело говорить в Москві, що відбувається – а я завжди кажу, а ви приїдьте прямо, що в нас відбувається, подивіться, походіть ніжками, ручками, "глазкамі".

Нічого страшного, я думаю, туфлі Brioni, чи що там, не запачкає людина».

Головна редакторка МІА «Россия сегодня» і телеканалу RT Маргарита Симоньян в своєму Telegram повідомила, що Володимир Зеленський запросив кореспондента RT Іллю Петренка разом з іншими журналістами до Києва.

«Запрошення прийняли.

Чекайте репортажів», – додала вона.

Зазначимо, що в березні 2016 року Ілля Петренко їздив в окупований Крим, у своєму сюжеті він розповідав «як змінився півострів» після окупації, також він взяв інтерв’ю у тоді ще «прокурорки Республіки Крим» Наталії Поклонської.

Для переговорів зустрілися керівники чотирьох держав: Еммануель Макрон, Ангела Меркель, Володимир Зеленський і Володимир Путін.

У Єлисейському палаці, де відбувалася зустріч лідерів Франції, Німеччини, України та Російської Федерації, працювали 400 журналістів.

Українські журналісти, які висвітлювали саміт лідерів «нормандської четвірки» у Парижі, отримували інформацію про перебіг зустрічі зі спільного Whatsapp-чату з Офісом президента України.

Низка українських каналів відправили до Франції знімальні групи та змінили програмну сітку через зустріч у «нормандському форматі».

Пресслужби каналів розповіли «Детектору медіа» про свої ефіри в день зустрічі.

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент України Володимир Зеленський і президент Росії Володимир Путін за результатами саміту в «нормандському форматі» у ніч на 10 грудня дали спільний брифінг.

Він розпочався після опівночі та тривав майже годину.

Спершу лідери «нормандської четвірки» виступили із вступними словами, після чого по одному журналісту з Франції, Німеччини, України та РФ мали змогу поставити їм запитання.

Журналісти ставили запитання або всім чотирьом лідерам, або вибірково.

На фото Ілля Петренко.

Источник материала
Поделиться сюжетом