Медведчук: Публікація неправильного комюніке зустрічі в Парижі - це фальсифікація
Медведчук: Публікація неправильного комюніке зустрічі в Парижі - це фальсифікація

Медведчук: Публікація неправильного комюніке зустрічі в Парижі - це фальсифікація

Публікація неправильного комюніке зустрічі в Парижі на сайті Офісу президента - це фальсифікація.

Таку думку голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук висловив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"По-перше, ми розцінюємо це як не маніпуляцію, а як фальсифікацію, причому чистої води фальсифікацію з боку працівників Офісу президента.

Чому? Бо це ж очевидний факт.

Адже це комюніке було розіслано одразу всім журналістам, воно з'явилося на сайті всіх чотирьох глав держав.

І тільки на сайті глави держави України воно з'явилося в сфальсифікованому вигляді", - сказав він.

Віктор Медведчук відповів на запитання, в чому саме полягає фальсифікація.

"Справа в тому, що в розділі, в якому йдеться про те, що особливий статус Донбасу як комплекс повинен діяти на постійній основі, немає згадки закону.

Чому? Тому що йдеться, коли ми говоримо про особливий статус Донбасу, не тільки про закон про особливий статус і те, що нині влада намагається його продовжити дії, але ще і про зміни до Конституції.

І тому зроблено це було навмисно, звузити поняття особливого статусу на Донбасі, передбаченого мінськими угодами, до одного закону, а не до комплексу, де крім закону мають місце ще й зміни до Конституції.

Це політична воля пана Зеленського та його команди.

Вони неодноразово заявляли, що не згодні з тим, щоб вносити зміни до Конституції", - сказав нардеп.

"Можливо, влада і не згодна з цим, але справа в тому, що це підтверджено (я маю на увазі мінські угоди) на "нормандській зустрічі" і викладено в комюніке як те, що сторони заявили про повну прихильність до реалізації та імплементації мінських угод, де йдеться про зміни до Конституції.

Тому коли визначали ось цей статус постійної дії саме в частині особливого статусу Донбасу, його не можна звужувати до поняття закону, тому що воно містить і зміни до Конституції.

У цьому ми вбачаємо умисні дії, умисні фальсифікації", - резюмував Медведчук.

Раніше в партії "Опозиційна платформа – За життя" заявили, що переклад комюніке за підсумками зустрічі в Парижі, розміщений на офіційному сайті президента України, містить очевидну маніпуляцію.

Источник материала
Поделиться сюжетом