Медведчук: Зустріччю в "нормандському форматі" було підтверджено мінські угоди
Медведчук: Зустріччю в "нормандському форматі" було підтверджено мінські угоди

Медведчук: Зустріччю в "нормандському форматі" було підтверджено мінські угоди

Зустріччю в "нормандському форматі", що відбулася 9 грудня в Парижі, було підтверджено мінські угоди.

Таку думку голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук висловив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Якщо говорити про головні підсумки "нормандської зустрічі", то слід зазначити, що дуже важливо, що глави держав "нормандської четвірки", зокрема й президент України, як представник України, по-перше, підтвердили прихильність повному і неухильному дотриманню мінських угод.

Мінські угоди визнано основою, яку має бути виконано як у частині безпеки, так і в частині політичній", - сказав він.

Віктор Медведчук додав, що, згідно з комюніке, яке було підписано в Парижі за результатами саміту, визнано, що закон про особливий статус, як і загалом законодавство про особливий статус, має діяти постійно, має бути імплементовано "формулу Штайнмаєра", має бути проведено обмін протягом 30 днів "всіх встановлених на всіх встановлених".

"Це головні підсумки цієї зустрічі, хоча позиція пана Зеленського на саміті, незважаючи на те що він підписався під усіма цими пунктами в комюніке, була зовсім іншою.

Тобто пан Зеленський дійсно пропонував зміни в мінські угоди в частині кордону, контролю за кордоном, коли цей контроль переходять, тобто було інше бачення того, як це викладено в мінських угодах.

Пропонувалися також питання, пов'язані з тим, хто повинен представляти Донбас, пропозиції української сторони, але вони не пройшли.

І тому те, що комюніке за підсумками зустрічі глав держав "нормандської четвірки" було підтверджено, мінські угоди та імплементація політичної частини в частині особливого статусу, а також "формули Штайнмаєра", має бути реалізовано, зокрема й в Україні, та імплементовано в національне українське законодавство, як це фактично і було передбачено ще в момент підписання, тобто в лютому 2015 року", - резюмував нардеп.

Раніше Медведчук заявляв, що імплементація мінських угод у законодавство України - головне завдання, яка може привести до миру в країні.

Источник материала
Поделиться сюжетом