Результати дослідження опублікували в журналі Journal of Medicinal Food.
Як проходило дослідження.
Вчені досліджували вплив бактерії Lactobacillus rhamnosus на мишах, яким давали алкоголь протягом двох місяців.
Після впливу алкоголю, кишкова мікрофлора мишей була в поганому стані – зменшилася кількість лактобактерій, біфідобактерій, збільшилася кількість грамнегативних бактерій.
Кефір відновлює печінку \ unsplash.
Що стосується печінки, то вона була запалена й збільшена.
Останні два тижні експерименту, мишам давали Lactobacillus rhamnosus.
Результати дослідження.
В результаті алкогольний дисбактеріоз зменшився, а печінку стала накопичувати менше жиру.
Це не перше дослідження впливу бактерії Lactobacillus rhamnosus.
Раніше ця ж дослідницька група виявила її здатність покращувати бар'єрні функції кишківника.
Вчені висловили надію, що отримані дані допоможуть у розробці нових препаратів для лікування печінки.