Нардепи від ОПЗЖ змайстрували "натискач" для кнопкодавства у Раді
Нардепи від ОПЗЖ змайстрували "натискач" для кнопкодавства у Раді

Нардепи від ОПЗЖ змайстрували "натискач" для кнопкодавства у Раді

Нардепи від "Опозиційної платформи – За життя" Сергій Ларін і Віктор Чорний вигадали спосіб "непомітно" кнопкодавити за іншого депутата.

Про це повідомляє рух "Чесно", оприлюднивши відео моментів порушення процедури голосування.

За даними активістів, на пленарному засіданні Ради 18 грудня Ларін застосував "кнопконатискач", змайстрований із трьох товстих книг та "чогось схожого чи то на стоси паперу, чи то на папки", щоб проголосувати за свого колегу Чорного.

Окрім цього нардеп намагався замаскувати натискання "пристроєм" на кнопку листівками з написом російською мовою "Мы за мир", які розмістив над пультом для голосування.

Як зазначається, згодом Чорний також застосував "ноу-хау", щоб "віддати голос" за Ларіна.

За цим законом, журналісти зможуть повідомляти Апарату ВРУ про зафіксовані ними факти неособистого голосування депутатами.

Зауважимо, раніше на кнопкодавстві викрили позафракційного нардепа Олександра Ковальова, членів фракції “Слуга народу” Сергія Литвиненка й Олену Копанчук та шістьох нардепів від "Опозиційної платформи – За життя": Олександра Пономарьова, Миколу Скорика, Василя Німченка, Григорія Суркіса, Михайла Макаренка та Володимира Кальцева, який встановив своєрідний рекорд.

А також позафракційного нардепа-мажоритарника Роберта Горвата, який став десятим кнопкодавом у Верховній Раді 9-го скликання.

Источник материала
Поделиться сюжетом