У НАПК при попередньому керівництві декларації чиновників перевіряли "на замовлення", керівник агентства
У НАПК при попередньому керівництві декларації чиновників перевіряли "на замовлення", керівник агентства

У НАПК при попередньому керівництві декларації чиновників перевіряли "на замовлення", керівник агентства

У НАПК при попередньому керівництві декларації чиновників перевіряли "на замовлення", керівник агентства - Фото 1

При попередньому керівництві Національного агентства з питань запобігання корупції декларації чиновників перевіряли "на замовлення".

Як передає УНІАН, про це сьогодні на підсумковій прес-конференції заявила тимчасово виконуюча обов'язки голови НАПК Наталія Новак.

За словами Новак, коли вона очолила агентство, то з'ясувала, що при попередньому керівництві - Наталії Корчак і Олександра Мангула - існувала практика перевірки декларацій чиновників і політиків на замовлення.

Крім того, Новак заявила, що на НАПК здійснювався політичний вплив, агентство було підконтрольне Адміністрації президента та інших структур, які замовляли перевірки декларацій певних людей, щоб знайти компромат.

Разом з тим, за словами Новак, деякі держслужбовці мали "пільги": незважаючи на прискіпливу перевірку, в їх деклараціях не знаходили порушень.

Новак додала, що з приводу виявлених фактів звернулася в Генеральну прокуратуру.

Також вона зазначила, що ще два її звернення в Генпрокуратуру стосувалися закупівлі обладнання для НАПК в кінці року без можливості відмовитися від проведення тендеру на суму 26 млн грн, а також щодо втручання в реєстр НАПК сторонніх осіб з метою отримання персональних даних декларантів.

Новак навела приклад, як при попередньому керівництві НАПК сприяло певним посадовим особам, в деклараціях яких були невідповідності, зокрема, це стосується народного депутата 8-го скликання Андрія Павелка.

Вона пояснила, що до "відбілювання" Павелко приєдналися не тільки в НАПК, але і в прокуратурі та судах.

За словами Новак, суди всіляко затягували розгляд справ про порушення у деклараціях Павелко, а потім закривали ці справи, оскільки небудь проходили строки давності, або вказували, що в його діях немає складу правопорушення.

Источник материала
loader
loader