Екс-керівництву правління "Дельта Банку" оголосили про підозру у розкраданні 4,4 млрд грн
Екс-керівництву правління "Дельта Банку" оголосили про підозру у розкраданні 4,4 млрд грн

Екс-керівництву правління "Дельта Банку" оголосили про підозру у розкраданні 4,4 млрд грн

Дельта Банк.

Генеральна прокуратура України змінила підозру двом колишнім чиновникам АТ "Дельта Банк" та директору одного з товариств з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння за попередньою змовою групою осіб коштами банку (ч.

5 ст.

191 КК України).

Про це повідомляє прес-служба Нацполиции.

"Сьогодні, 23 грудня, відповідні підозри були оголошені колишньому головы ради директорів АТ "Дельта Банк", заступнику начальника департаменту корпоративного бізнесу АТ "Дельта Банк" та директору одного з товариств з обмеженою відповідальністю", - говориться в повідомленні.

Так, правоохоронці встановили, що посадові особи "Дельта Банку" незаконного виводили грошові активи в особливо великих розмірах.

За схемою, вони протягом 2012-2015 років здійснювали кредитування підконтрольного фіктивного суб'єкта господарської діяльності.

Гроші перераховувалися на підставі фіктивних угод за межі території України на рахунки підконтрольних офшорних компаній.

Крім того, зазначені посадові особи банку для прикриття своєї незаконної діяльності несанкціоновано втручалися в роботу міжнародної платіжної системи та вносили неправдиві відомості в автоматизовану банківську систему.

"Такі дії стали підставою для визнання АТ "Дельта Банк" неплатоспроможним і була введена тимчасова адміністрація.

Згідно з висновками судово-економічних експертиз підтверджені завдані посадовими особами АТ "Дельта Банк" збитки в сумі 4,4 млрд грн", - сказано в повідомленні.

Зараз правоохоронці перевіряють можливу причетність інших посадових осіб і власників "Дельта Банку"до такої протиправної діяльності.

Як повідомлялося, 10 травня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) повідомив, що домігся відновлення кримінального провадження стосовно одного з колишніх топ-менеджерів неплатоспроможного "Дельта Банку", який підозрюється у виведенні майже $50,63 млн.

Національний банк України 2 жовтня 2015 року за пропозицією ФГВФО прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації "Дельта Банку".

"Дельта Банк" заснований в 2006 році.

Його найбільшими акціонерами на початок 2015 року були Микола Лагун (70,6059%) і Cargill Financial Services International, Inc.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року за розміром загальних активів "Дельта Банк" займав 4-е місце (60,303 млрд грн) серед 158 діяли на той момент банків.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны