Відома дієтолог з Італії Марія Грація Карбонеллі поділилась хитрощами, які допоможуть не отримати кілька зайвих кілограмів після зимових свят.
Ці поради доволі прості, тож підійдуть кожному.
Спеціаліст пояснила, що адекватність харчування потрібно визначати у довготривалій перспективі, а не через одну трапезу.
Тому потрібно уважно стежити за етикетками, інгредієнтами та взагалі продуктами, які з’являються на столі у період зимових свят.
тому не забувайте перевіряти термін придатності смаколиків, а також не нехтуйте кількістю спожитої їжі.
Маленьким лайфхаком від Марії Грації є й уникнення будь-яких перекусів солодощами під прийомами їжі.
Якщо все ж дуже хочеться чогось солоденького, то краще з’їсти фрукт.
А під час ключової трапези краще зменшувати порції: половина першої страви і половина другої страв.
Це дозволить не переїсти та не відчувати важкість.
До того ж, овочі найкраще заправляти оливковою олією, а не літрами майонезу, як заведено.
Ще однією дуже важливою порадою є вживання необхідної кількості води.
Не соку, не солодких газованих напоїв чи чаїв, а саме води.
Вона дозволить і втамувати спрагу, і зменшити голод, і не з’їсти зайвого.
Хто сказав, що взимку варто забувати про активність? У будь-якому випадку потрібно знаходити хоча б 20 хвилин на щоденну прогулянку, адже організм і так потребує більше руху.
«Дайте собі свободу лише під час основної новорічної трапези, а у решту днів краще пам’ятати про збалансоване харчування», – підсумувала дієтолог.