У Києві вшанували пам'ять легендарного Лобановського
У Києві вшанували пам'ять легендарного Лобановського

У Києві вшанували пам'ять легендарного Лобановського

6 січня у Києві вшанували пам'ять легендарного тренера "Динамо" Валерія Лобановського.

Цього дня, 81 рік тому, народився Метр.

Сьогодні біля могили Лобановського на центральній алеї Байкового кладовища зібралася велика кількість людей, щоб покласти квіти до могили та пам’ятника Метру.

Прийшли його рідні та близькі, друзі, динамівці різних поколінь, тренери та футболісти, співробітники клубу, уболівальники та журналісти.

Серед них: Володимир Мунтян, Андрій Біба, Олексій Михайличенко, Вадим Євтушенко, Михайло Михайлов, Павло Яковенко, Юрій Дмитрулін, Сергій Ковалець і багато інших.

Мітинг пам’яті продовжився біля пам'ятника наставнику, розташованого в самому серці Києва, біля входу на стадіон "Динамо", який носить ім’я Лобановського.

Присутні, разом із вихованцями динамівської академії, вшанували пам'ять легенди футболу, поклали квіти до його меморіалу, згадали теплі моменти, пов’язані з Лобановським, і подякували за неоціненний внесок в історію "Динамо".

Під проводом Лобановського "Динамо" досягнуло найбільших успіхів: 1975-го року клуб завоював Кубок володарів кубків і в Суперкубку Європи здолав “Баварію”.

А 1986-го року кияни вдруге взяли Кубок кубків.

На внутрішній арені Лобановський біля керма "Динамо" виграв 8 чемпіонатів СРСР, 6 Кубків СРСР, 3 Суперкубки СРСР, а також 5 разів ставав чемпіоном незалежної України та тричі здобув Кубок України.

Окрім того, легендарний тренер виховав трьох володарів "Золотого м'яча" - Олега Блохіна (1975), Ігоря Бєланова (1986) й Андрія Шевченка (2004).

Источник материала
Поделиться сюжетом