В Італії розслідують справу проти Азарова через відмивання хабаря за призначення віцепрем'єра – ЗМІ
В Італії розслідують справу проти Азарова через відмивання хабаря за призначення віцепрем'єра – ЗМІ

В Італії розслідують справу проти Азарова через відмивання хабаря за призначення віцепрем'єра – ЗМІ

В італійському Мілані прокуратура хоче притягнути до відповідальності сина експрем’єра Миколи Азарова Олексія за створення фіктивної фірми та відмивання грошей, які родина Азарових отримала як хабар від Андрія Клюєва за призначення останнього віцепрем’єром.

Про це повідомляє "Громадське", з посиланням на італійську газету Corriere della Sera.

Зазначається, що ще 2012 року італійська фірма придбала дві "шикарні" вілли на Сардинії.

Таким чином, вважають прокурори, родина Азарових відмила майже 18 мільйонів доларів.

Ці гроші Микола Азарова, за даними українського слідства, отримав від Андрія Клюєва 2010 року за призначення останнього на посаду віцепрем’єра.

Цю інформацію італійські правоохоронці отримали від Генпрокуратури України, а також завдяки слідчим діям, проведеним на Кіпрі, в Австрії, Ліхтенштейні та Німеччині під координацією "Євроюсту".

"У обвинуваченні, сформульованому італійським прокурором Адріано Скудьєрі разом з італійською фінансовою поліцією, йдеться, що у 2010 році Андрій Клюєв отримав пропозицію від тодішнього прем’єра Миколи Азарова "купити" посаду віце-прем’єра за хабар у вигляді оборудки з нерухомістю на суму 17 мільйонів 775 тисяч доларів", – йдеться в публікації.

Гроші переважно надходили від кіпрської фірми Aspelta Trading Limited, потім надійшли на рахунки австрійської фірми Garda Handels Und Beteiligungs Gmbh — керівником цієї фірми був австрійський посередник Фрідріх Бубла, який є довіреною особою родини Азарових.

У жовтні 2012 року ця австрійська фірма нібито викупила акції фіктивної італійської компанії під назвою Agosto 2012 Srl.

У листопаді 2012-го та серпні 2013-го цю фірму використали для купівлі двох вілл на Сардинії — у місцевості Гольфо ді Марінелла провінції Ольбія.

Газета додала, що ці вілли спочатку були арештовані слідчими, потім їх звільнили на запит австрійця Бубла, але зараз їх знову взяли під арешт.

Ці кошти на початку 2015 року були заарештовані через запит Генеральної прокуратури про надання правової допомоги.

Питання щодо повернення злочинних активів до України буде вирішуватися на міжурядовому рівні.

Источник материала
Поделиться сюжетом