СБУ викрила мільйонні махінації очільника КП у Дрогобичі
СБУ викрила мільйонні махінації очільника КП у Дрогобичі

СБУ викрила мільйонні махінації очільника КП у Дрогобичі

17:36, 18 січня 2020.

Служба безпеки з’ясувала, що Сергій Жирний привласнив кошти «під час вивезення та утилізації твердих побутових відходів.

Голова дрогобицького КП “Комбінат міського господарства” Сергій Жирний привласнив понад мільйон гривень бюджетних коштів та спричинив екологічну небезпеку в регіоні.

Про це йдеться в заяві Управління служби безпеки України у Львівській області.

Хто ще замішаний у махінаціях Жирного і чи має до них відношення мер Дрогобича Тарас Кучма, у заяві силовиків не уточнюється.

Служба безпеки з’ясувала, що Сергій Жирний привласнив кошти «під час вивезення та утилізації твердих побутових відходів.

Посадовець дав вказівку складувати відходи на території облаштованій нібито під сортувальну лінію, якої фактично немає».

Зараз у межах розслідування кримінального проводження, передбаченого ч.

3 ст.

191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення про підозру у вчиненні злочинів.

«У листопаді 2019 року Державною екологічною інспекцією у Львівській області був складений протокол щодо порушень експлуатації земельної ділянки.

Згідно з документом на вказаній ділянці виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин відносно фонової проби: цинку, фосфору, свинцю, нітратів, хлоридів.

Екоінспекцією вживаються заходи щодо нарахування суми завданих збитків внаслідок забруднення земель, яке заподіяло комунальне підприємство Дрогобицької міської ради», - говориться у заяві СБУ.

Місцеві засоби масової інформації неодноразово наголошували на тому, що мер міста Тарас Кучма мав пряме відношення до призначення Сергія Жирного на посаду голови КП “Комбінат міського господарства”.

До цього фірми, афілійовані з Сергієм Жирним, не без схвалення мера отримували різноманітні підряди на виконання робіт в місті.

А потім ставали фігурантами журналістських та кримінальних розслідувань.

Основні претензії стосувалися зловживань під час реконструкції вул.

Грушевського та вул.

Чорновола, а також Площі Ринок.

Поки що питання подальшої долі сортувальної лінії, яку мало побудувати Комунальне підприємство “Комбінат міського господарства” на чолі із Сергієм Жирним та оцінка загрози, завданої навколишньому середовищу через махінації очільника КП, залишаються невирішеними.

Тим часом на сторінках дрогобицьких спільнот у Facebook пишуть, що сьогодні зранку Сергій Жирний був помічений на пункті митного контролю Рава-Руська.

Мешканці міста припускають, що голова КП “Комбінат міського господарства” мав намір покинути Україну, щоб уникнути слідчих дій.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны