Астронавти вперше спекли печиво у космосі, але поки що не знають, чи можна його їсти
Астронавти вперше спекли печиво у космосі, але поки що не знають, чи можна його їсти

Астронавти вперше спекли печиво у космосі, але поки що не знають, чи можна його їсти

The Guardian.

Астронавти Христина Кох і Лука Пармітано стали першими, хто приготував у космосі печиво.

Їх завданням було випробувати піч на Міжнародній космічній станції, розрахованій на підготовку в умовах мікрогравітації, повідомляє The Guardian.

Очікується, що цей пристрій може стати у пригоді для довгих космічних перельотів.

П’ять пряників вони приготували у кінці грудня, їх відправили на Землю у капсулі SpaceX.

Як виявилося, на приготування печива у космосі йде більше часу, ніж на Землі, де процес займає близько 20 хвилин при температурі 150 градусів Цельсія.

Перший космічний пряник пекли близько 25 хвилин, але тісто вийшло сирим.

Другий — 75 хвилин, що вийшло краще, але все ще не ідеально.

Астронавти вперше спекли печиво у космосі, але поки що не знають, чи можна його їсти - Фото 1

The Guardian.

ins{.

Четвертий і п'ятий, які визнали найвдалішими на вигляд, пекли 120 і 130 хвилин відповідно.

Капсула SpaceX з печивом прибула на Землю 7 січня 2020 року, але про результати експерименту оголосили тільки через два тижні.

Продукт ретельно вивчають у лабораторії, щоб дізнатися, чи не шкідливо їсти печиво, приготоване у космосі.

Раніше компанія SpaceX втратила контакт із трьома інтернет-супутниками Starlink із 60-ти, які запустили в космос у травні.

Теги по теме
Космос
Источник материала
loader
loader