У Раді Федерації РФ відреагували на слова Качинського про компенсації Польщі за Другу світову
У Раді Федерації РФ відреагували на слова Качинського про компенсації Польщі за Другу світову

У Раді Федерації РФ відреагували на слова Качинського про компенсації Польщі за Другу світову

25 січня.

Глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачев вважає, що “провокаційні заяви” лідера правлячої польської партії “Закон і справедливість” Ярослава Качинського про компенсації Польщі від РФ і ФРН за шкоду в роки війни є спробою згладити дипломатичний провал, пов’язаний з неучастю польського президента в пам’ятних заходах в Єрусалимі, передає УНН з посиланням на його Facebook.

“Нарочито провокаційні заяви лідера правлячої польської партії „Закон і справедливість“ Ярослава Качинського про компенсації, що нібито належать Польщі, від Росії, тобто від найбільш потерпілої сторони у Другій світовій війні — це в якійсь мірі спроба згладити дипломатичний провал з неучастю польського президента в пам’ятних заходах в Єрусалимі”, — написав Косачев на своїй сторінці в Facebook.

На його думку, у Варшаві готувалися до якихось нападок російського президента на Польщу, “навіть зібрали спецкоманду експертів, покликану викривати „дезінформацію“ (а це будь-яка версія, крім польської) на історичні теми, але на превеликий подив польських політиків, в Ізраїлі всім було не до Польщі”.

Може це і прикро, але Польща не була і не є об’єктом російських або радянських устремлінь, але треба визнати, вона дійсно дуже постраждала від сталінських репресій, як і інші народи.

Не більше, але й не менше”, — зазначив сенатор.

У зв’язку з цим він вважає, що “гри на домашню публіку з виставленням історичних рахунків — це все від лукавого”.

“Наша країна може виставити такий рахунок практично будь-кому — більше половини Європи були союзниками Гітлера або ж, як Польща, як мінімум не допомогли запобігти війні.

Але це не наш метод, що блискуче продемонстрував президент РФ Володимир Путін в Єрусалимі, запропонувавши обговорювати відповідальність ядерної „п’ятірки“ за долю світу, а не дитячі образи польських політиків.

І в цьому з ним виявилися солідарні всі”, — підкреслив Косачов.

Додамо, лідер правлячої польської партії “Закон і справедливість” Ярослав Качинський вважає, що і Німеччина, і Росія повинні заплатити компенсацію Польщі за шкоду, завдану країні під час Другої світової війни.

Теги по теме
Россия Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом