Гончарук у Брюсселі проведе Шосте засідання Ради Асоціації Україна-ЄС
Гончарук у Брюсселі проведе Шосте засідання Ради Асоціації Україна-ЄС

Гончарук у Брюсселі проведе Шосте засідання Ради Асоціації Україна-ЄС

Прем'єр міністр України Олексій Гончарук у вівторок, 28 січня, у Брюсселі проведе Шосте засідання Ради Асоціації Україна-Євросоюз.

Протягом першого засідання оновлених складів українського уряду і Європейської комісії обговорять безпекову ситуацію на Донбасі й справи анексованого Криму.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Сторони планують проаналізувати прогрес імплементації Угоди про асоціацію, а також обговорити стан двосторонньої торгівлі й шляхи поглиблення економічного та галузевого співробітництва, співпрацю у сфері юстиції, свободи та безпеки.

Гончарук у столиці Бельгії проведе двосторонні зустрічі з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем, Високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозепом Боррелем, а також Виконавчим віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом.

Крім цього, лідер українського уряду має зустрітися з представниками бельгійського бізнесу.

Делегацію Європейського Союзу – Високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики, Віцепрезидент Європейської комісії Жозеп Боррель.

Українську делегацію очолюватиме Гончарук.

Нагадуємо, що в грудні минулого року Єврокомісія констатувала катастрофічну ситуацію з правами людини в Криму і на Донбасі.

Источник материала
loader
loader